Polgárőr találkozó

2017.08.07. 15:05

Önkéntes alapon, ingyen dolgoznak a biztonságért

Közel ezren sereglettek össze szombaton a dunaföldvári sportpályán: a polgárőrök tartották lassan két évtizedes hagyománnyal bíró találkozójukat. Ismerkedtek, kikapcsolódtak, megosztották egymással tapasztalataikat, ünnepelték a legkiválóbbakat.

Vida Tünde

Ahhoz, hogy jól dolgozzunk, jól kell, hogy mulassunk – idézte Szentgyörgyi Albertet Szabó Csaba ezredes a Tolna Megyei Polgárőr Találkozón. Tolna megye rendőrfőkapitányát augusztus 1-jén iktatták be, így – mint azt lapunknak elmondta – természetes, hogy még nem ismeri a Tolna megyei polgárőrök munkáját, de az is természetes volt, hogy eleget tesz a meghívásnak, mert az esemény jó alkalmat teremt az ismerkedésre. Szabó Csaba szerint fontos a polgárőrség szerepe a rendészetben, főleg a megelőzésben. – Számítok rájuk, támogatom a munkájukat – foglalta össze.

Közel 1700 polgárőr dolgozik a megyében körülbelül hetven településen – derült ki a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökének szavaiból. Széles János köszönetet mondott az önfeláldozásukért, hiszen – ahogy többször is hangsúlyozta – ingyen és bérmentve dolgoznak a közrendért, közbiztonságért. Az ő munkájuknak is része van abban, hogy csökkent a bűncselekmények száma, javult a lakosság biztonságérzete. – Köszönet illeti a hozzátartozókat is – húzta alá az elnök. Arra is kitért, hogy most már hagyományosan áldoznak minden évben egy napot arra, hogy az egész éves munkát együtt pihenjék ki, együtt töltődjenek fel. Az Országos Polgárőr Szövetséget képviselve Markos György elnök-helyettes beszélt arról, hogy a közel hatvanezer polgárőr munkája nagyban hozzájárul a lakosság szubjektív biztonságérzetéhez. – Ha a közterületen megjelentek, biztonságérzetet nyújt. Legyetek büszkék arra, amit csináltok – fogalmazott. Emlékeztetett arra is, hogy unikális a magyar polgárőrség, mert ugyan más országokban is van civil rendvédelmi szervezet, de a magyar az egyetlen, amelyikben térítés nélkül dolgoznak. Ezek után jutalmazták a kimagasló munkát végző polgárőröket. Péter Csaba tamási elnök a rendőrségtől kapott elismerést. A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át ifj. Varró János (Györe), Illés János (Tevel) és Kulcsár Szabolcs, a Dunaföldvári rendőrőrs vezetője. Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatával jutalmazták Bodóné Rausch Máriát (Paks) és Rózsa Gábor tamási körzeti megbízottat. Kitanits Lajos (Tevel) munkáját arany gyűrűvel köszönte meg a megyei szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában