Hirdetés

2021.09.06. 23:20

Rekord nézőszám az új helyszínen megrendezett MVM ZENERGIA koncerten

Hatodik alkalommal hívta életre az MVM ZENERGIA elnevezésű nagyszabású koncertet az MVM. Idén minden eddiginél több támogatói jegyet vásároltak a nézők. Új helyszínen, a Budapest Kongresszusi Központban ülve és online közvetítést nézve mintegy háromezer néző követte figyelemmel az egyedülálló kulturális programot. A legismertebb hazai zeneművészeket és változatos zenei műfajokat felvonultató koncert teljes jegybevételét idén is jótékony célra ajánlotta fel az MVM.

PR-cikk

Forrás: MVM Zrt.

Fotó: MMM

Gershwin, Orff, Puccini és Paganini mellett Szentpáli Roland, Presser Gábor és Goran Bregović szerzeményei és átiratai is felcsendültek az MVM ZENERGIA nyárzáró koncertjén. A különleges eseményen öt zenei műfaj, a klasszikus zene, a könnyűzene, a jazz, a világzene és a népzene világából jól ismert művek csendültek fel, olyan átiratokban, hangszereken és előadókkal, amelyeket ebben a formában korábban még sosem hallhatott a közönség.

A minden eddiginél sokszínűbb zenei repertoárt a legismertebb magyar zeneművészek közül Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, Liszt-, Prima- és Junior Prima-díjas, Érdemes Művész; Balogh Kálmán Prima Primissima-díjas cimbalomművész, a Zeneakadémia tanára; Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, zeneszerző és citeraművész; Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, zeneszerző, a Nemzet Művésze, Érdemes Művész; Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző, valamint Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő keltette életre.

A legismertebb hazai zeneművészeket felvonultató koncert jegybevételét jótékony célra fordítják
Fotó: MVM Zrt.

Az MVM Csoport folyamatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, soha nem voltunk ilyen komplexek és innovatívak. A piaci helyzetünkön kívül azonban van, ami változatlan. Ez pedig a minőségi kultúra népszerűsítése, illetve a jövő generációk és a hátrányos helyzetűek támogatása iránti elkötelezettségünk. Ahogy minden évben – és ez alól a különleges kihívásokkal teli tavalyi sem volt kivétel – idén is a legnagyobb hazai zeneművészek mutatták meg, hogyan lehet a sokféleségből – stílusokból, korszakokból és zeneművekből – egyedi egységet létrehozni. Valahogy úgy, ahogy az MVM Csoport is teszi ezt mindennapi működése során” – mondta Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.

Az MVM a jegyeladásból befolyt teljes összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel. Az érdeklődők augusztus 28-ig szavazhattak az mvmzenergia.hu oldalon, hogy mely szervezethez jusson el a koncert bevétele. A több ezer szavazat alapján a Szikra Tehetséggondozó Egyesülethez kerül az összeg, ezzel is támogatva a szervezet munkáját, az atipikus, tehetséges, autista gyermekek tehetséggondozását és fejlesztését.

Online és élőben mintegy háromezer néző követte figyelemmel az egyedülálló kulturális programot
Fotó: MVM Zrt.

Az MVM ZENERGIA nagyszabású koncertje idén is megmutatta, hogy a klasszikus zene hatalmas erővel rendelkezik. A koncert fókuszában a virtuozitás, a spontaneitás, a határok elmosása, illetve a zenei műfajok találkozása állt. A zongora, az ének, a hegedű, a rézfúvós hangszerek és a cimbalom egymással együttműködve, improvizálva értelmezték újra a jól ismert zeneműveket, egy különleges, új értéket teremtve a színpadon” – tette hozzá Balázs János.

Az előadást látványos fényfestés, a darabokhoz illeszkedő egyedi vizuális tartalom tette még emlékezetesebbé. A zene több ezer szerelmese – a pandémiás helyzet miatt – tavaly csak online élvezhette az utánozhatatlan programot, idén azonban már hibrid módon, vagyis az online közvetítés mellett személyesen is részt vehettek az élményben.

Idén minden eddiginél több támogatói jegyet vásároltak a nézők
Fotó: MVM Zrt.

További információk az mvmzenergia.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában