szponzorált tartalom

2020.07.23. 10:42

Szekszárdi eladó és kiadó ingatlanok megfizethető áron

Hirdetés

Eladó, kiadó ingatlanokat keres az ország déli részén, Szekszárd környékén? Szeretne egy nyugodt környéken letelepedni, ahonnan az ország legjelentősebb pontjai szinte karnyújtásnyira vannak? A Startlak.hu segítségével pillanatok alatt megtalálhatja a tökéletes ingatlant, akár vásárolni, akár bérelni szeretne.

Tolna megye székhelye Szekszárd az ország legkisebb lélekszámával, valamint a harmadik legkisebb területével rendelkező megyeszékhelyeként nyugodt életkörülményeket biztosít lakói számára, miközben minden nagyvárosi szükséglettel kielégíti a lakosokat.

Elhelyezkedés

A város a Dunántúli-dombság és az Alföld határán fekszik, így könnyedén elérhetők az ország legváltozatosabb tájai és természeti adottságai. Szekszárd Budapesttől az M6-os autópályán gyorsan, mindössze másfél óra alatt megközelíthető, Pécs a 6-os számú főúton haladva csupán egy órányira van, Siófokkal pedig a 65-ös főút köti össze, biztosítva a Balaton egyszerű megközelíthetőségét.

Szekszárdról tehát rengeteg kirándulási lehetőség adódik az ország számos területére, így mindenki garantáltan megtalálja az érdeklődési körének megfelelő úti célt. Mivel minden könnyen megközelíthető, a helyi nevezetességek mellett bármikor egyszerűen szervezhet hétvégi pihenést a Balaton partjára, városnéző körutat Pécsre, túrázást a Dunántúli-dombság lankás vidékeire vagy a Mecsek lélegzetelállító kilátást nyújtó vonulatainak felfedezésére.

Különlegességek

A Szekszárdot körbe vevő sokszínű természeti értékeknek köszönhetően a város legfőbb tevékenysége a borászat. Az ország történelmi borvidékei közül Szekszárd az egyik legjelentősebb, melyről már 3. századi ókori római források is említést tesznek. A szekszárdi borvidék 6000 hektáros területéből 2600 hektár területen találhatók szőlőültetvények, melyeken közel 2500 borászat termel kékfrankos, kadarka, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc szőlőfajtákat. A térség legismertebb borfajtája a több bor házasításából készülő szekszárdi bikavér.

A bortermelés mellett a város büszkesége a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, Babits Mihály, aki Szekszárdon született 1883-ban. Emlékét a Babits Mihály Emlékház őrzi, mely Babits múzeummá alakított szülőháza, családjának eredeti bútoraival és mindennapi használati tárgyaival berendezve. A látogatók itt megtekinthetik a család fotóalbumát, Babits kézírását és más, a költőhöz kapcsolódó emlékeket.

Ingatlan, mint befektetés

Szekszárd a kedvező elhelyezkedésnek és a jövedelmező bortermelésnek köszönhetően ideális megélhetést biztosít az itt letelepedni vágyóknak. A lehetőségek kiszélesítése céljából érdemes más Tolna megyei városok ingatlanhirdetései között is szétnézni, különös azoknak, akik a várostól távolabb képzelik el életüket.

Ha rövidtávra tervez a környéken maradni, a kiadó ingatlanok között garantáltan talál olyat, mely minden átmeneti igényt kielégít, kedvező feltételekkel. Ha azonban inkább hosszútávú tervei vannak és szeretné pénzét magas havi költségek helyett inkább saját tulajdonba fektetni kiadás céljából vagy saját felhasználásra, az ingatlanvásárlás a legjobb döntés.

A szekszárdi eladó és kiadó ingatlanok mellett a Startlak.hu felületén saját hirdetését is könnyedén közzé teheti, akár kiadni, akár eladni szeretné ingatlanját. A részletek megadásával egyszerűen megtalálhatja azt az érdeklődőt, akinek pontosan az Ön ingatlanjának adottságai felelnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában