hirdetés

2021.10.18. 10:15

TMSZC Bezerédj István Technikum: a gazdasági képzések szekszárdi fellegvára

„Itt még a levegő is más!” – szokták mondani a Tolna Megyei SZC Bezerédj István Technikum diákjai méltatva az idén 100 éves fennállását ünneplő intézményben uralkodó légkört.

PR-cikk

Az intézmény jó hírének kialakulásában számos tényező játszott szerepet.

Többek között a jelentős múlt, hiszen a Bezerédj történetének kezdete egészen 1921. szeptember 14-ig nyúlik vissza. A fennállása óta gazdasági képzéseket folytató, KERI-ként közismert intézményünk falai között sokan végezték el a középiskolai tanulmányaikat, a folyosókon elhelyezett tablóképeken nem nehéz ismerős arcra bukkanni. Egykori diákjaink közül ma többen a megye, vagy éppen a régió gazdasági életének meghatározó szereplői.

Fontos tényező a változó körülményekhez való alkalmazkodás, hiszen oktatási-képzési kínálatunk a munkaerőpiac igényeinek megfelelően folyamatosan változik, megújul. Ugyanakkor a célunk változatlan, jó munkakultúrával, korszerű ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, a Kereskedelem mellett ma már olyan modern ágazatokkal, mint a Gazdálkodás és menedzsment, illetve a Közlekedés és szállítmányozás.

Ezekben az ágazatokban a megújult szakképzési rendszer keretében tanulóink ötéves, érettségit és magas szintű szakképzettséget adó technikumi, valamint hároméves szakmai képzések közül választhatnak. Intézményünkben nagy hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvek – német, angol –, valamint az informatikai ismeretek oktatására.

A megszerzett elméleti tudás mellett kiterjedt vállalkozói kapcsolatainknak köszönhetően a duális képzési rendszer keretében tanulóink vállalati környezetben tehetnek szert gyakorlatra. Ugyanakkor az iskolában megszerzett tudás gyakorlatban való alkalmazását, elmélyítését szolgálják a különféle kiállításokon, versenyeken való bemutatkozások is. Emellett a fiatalok tanműhelyeinkben, tanirodáinkban is megismerkedhetnek a szimulált vállalatok belső életével.

Tanulóink számára tehetséggondozó foglalkozásokat szervezünk, az elsajátított ismeretek megmérettetésére a közismereti és szakmai versenyek adnak lehetőséget, melyeken rendszerint szép eredményekkel öregbítik intézményünk hírnevét.

[embed]]

Nagyban hozzájárultak diákjaink komfortérzetének növekedéséhez az elmúlt években végrehajtott fejlesztések, amelyek főleg iskolaépületünk belső tereit érintették. Megújultak a vizesblokkok, okostantermet alakítottunk ki, fejlesztettük a wifi rendszert, korszerű tanműhelyeket hoztunk létre, és a sort még lehetne folytatni.

Az sem mellékes szempont, hogy az a diák, aki iskolánkat választja, egy remek közösségbe kerül. Az ismeretek magas színvonalon való átadása mellett oktatóink nagyon sokat tesznek azért, hogy tanulóink megtalálják a helyüket, a lehető legtöbbet hozzák ki magukból és jól érezzék magukat. Ezt a célt szolgálják szabadidős programjaink is, amelyek szervezésével diákönkormányzatunk teszi színesebbé a diákéletet. A hagyományőrző rendezvényeink (Bezerédj-nap, szalagtűző, diáknap, ballagás) mellett többek között múzeumi órákon, várostörténeti sétákon, tanulmányi kirándulásokon és üzemlátogatásokon vehetnek részt tanulóink.

A 2022/23-as tanévben indítani tervezett ágazatok és szakmai kimenetek

(A technikumi képzésben résztvevő diákok a 10. évfolyam végén választhatnak a megadott szakmai kimentek közül.)

Technikum (5 éves képzés)

  • Közlekedés és szállítmányozás ágazat: Logisztikai technikus vagy Közlekedésüzemvitel-ellátó technikus
  • Kereskedelem ágazat: Kereskedő és webáruházi technikus vagy Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus
  • Gazdálkodás és menedzsment ágazat: Pénzügyi-számviteli ügyintéző vagy Vállalkozási ügyviteli ügyintéző
  • Szakképző iskola (3 éves képzés)

  • Kereskedelem ágazat: Kereskedelmi értékesítő
  • A 2022/23-as tanévben indításra kerülő ágazatok és szakmai kimenetek végleges listáját a www.tmszc.hu oldalon és az iskola honlapján keresse 2021 októberének végén!

    Elérhetőségek

    Cím: 7100 Szekszárd, Szent László u. 8-12.

    Telefon: +36-74-315-177

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában