hirdetés

2021.10.24. 23:55

Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola: szilárd alapok a sikerhez

„Nagyon jó betekintést kaptam a gazdasági tárgyakon keresztül a gazdálkodás alapjaiba”, „a mai napig nagyon-nagyon büszke vagyok rá, hogy ebbe az intézménybe járhattam, tanulhattam”, „egyértelműen meghatározta az életemet, és elképesztően jó mesterek keze alatt formálódhattam” – ezek a szavak olyan, ma már a területükön sikeres szakemberektől származnak, akik egykor a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolában szerezték meg azokat a szilárd alapokat, amelyekre később építkezni tudtak.

PR-cikk

Lévén, hogy iskolánk jelentős szakmai hagyományokkal bír, 1954 óta kifejezetten a vendéglátás területéhez kapcsolódó szakmák oktatásával foglalkozik, falai között számos tanuló kaphatta meg ezeket az alapokat.

Most is várjuk miden olyan 8. osztályos pályaválasztó diák jelentkezését, aki a turizmus vagy a vendéglátás területén képzeli el a jövőjét. Nálunk jól használható tudást kapnak, olyan területen szerezhetnek piacképes szakmát, amely hazánk gazdaságában húzóágazatnak számít.

Korszerű, jól felszerelt tankonyhával, tanétteremmel, cukrászati tanműhellyel rendelkezünk, ahol ágazati alapoktatásban részesülnek tanulóink. Modern berendezések, eszközök és bútorzat, interaktív óriáskijelzők, jól felszerelt informatikatermek, valamint könyvtár is segíti a tanulni vágyókat az ismeretszerzésben.

Intézményünk profiljából adódóan régi és jól működő kapcsolatokat ápol Szekszárd és Tolna megye több településének vendéglátó vállalkozásaival, amelyek a duális képzési rendszer keretében tanulóinkat foglalkoztatják és támogatják, sok esetben tanulmányaik végeztével alkalmazzák is.

Iskolánk büszke tehetséges tanulóira. Az intézmény mindig nagy hangsúlyt fektetett a szakmájukban kiemelkedően teljesítő diákok támogatására, versenyeztetésére, akik minden szakmában rendre jó eredményeket érnek el országos megmérettetéseken. Iskolai alapítványunk révén a legjobban teljesítő diákokat pályázati támogatásban is részesítjük.

Az iskolai életet szakkörök, tanulmányi-, sportversenyek és természetesen a diákközösséget jól összekovácsoló, remek hangulatú iskolai rendezvények is színesítik.

Minden jelentkező számára biztosítunk kollégiumi elhelyezést is.

A 2022/23-as tanévre vonatkozó képzési kínálatunk

Technikum (5 éves képzés, szakmaválasztás a 10. évfolyam végén)

Turizmus-vendéglátás ágazat: Cukrász szaktechnikus, Szakács szaktechnikus, Turisztikai technikus vagy Vendégtéri szaktechnikus.

Szakképző iskola (3 éves képzés, szakmaválasztás a 9. évfolyam végén)

Turizmus-vendéglátás ágazat: Pincér – vendégtéri szakember, Cukrász vagy Szakács.

Elérhetőségek:

7100 Szekszárd, Szent István tér 15-17.

Telefon: +36-74-510-172

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában