hirdetés

2021.11.14. 23:55

Tolna Megyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium: sokrétű képzési kínálattal várjuk a pályaválasztó diákokat

Új helyen, megújult épületben kezdtük meg az idei tanévet Bonyhádon a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Perczel Mór Technikum és Kollégiumban. A megszépült, komfortos környezet mellett sokrétű képzési kínálattal várjuk azokat a pályaválasztó diákokat, akik jövőre iskolánkban szeretnék megkezdeni középiskolai tanulmányaikat.

PR-cikk

Intézményünkben a megújult szakképzési rendszer adta keretek között a tanulók ötéves, szakmát és érettségit is adó technikumi, valamint hároméves, szakmát adó szakképző iskolai képzésre jelentkezhetnek hét ágazatban, több mint tíz szakmai kimenettel.

A gyakorlati oktatás feltételeit intézményünk az épületgépészeti, fa- és bútoripari, kereskedelmi és szociális képzések területén a 9. évfolyamokban az iskolai tanműhelyekben, demonstrációs tantermekben biztosítja, a felsőbb évfolyamokban pedig minden tanuló számára külsős gyakorlati helyet biztosítunk.

Oktatási módszereinkben kiemelt szerepet játszik az egyéni törődés, mentorálás, fejlesztés, differenciálás, felzárkóztatás. Nagy hangsúlyt fektetünk az informatikai ismeretek oktatására és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztésére. Tanítványaikat magas szinten készítjük fel az érettségire a közismereti tárgyakból, és a felsőfokú oktatási intézményekbe felvételizni szándékozó tanulók számára igény szerint biztosítjuk az emelt óraszámú képzést. Itt fontos megjegyezni, hogy akik a technikumi képzési formát választják, és később tovább szeretnének tanulni az adott területen, azok jelentős előnyhöz juthatnak a felsőoktatási felvételi során.

A fiatalok és családjaik számára az sem elhanyagolható szempont, hogy a szakképzést választó, a Perczelbe jelentkező tanulók ösztöndíjat, a duális képzés keretében pedig munkabért kapnak, tanulmányaik végén pedig pályakezdési támogatásban részesülnek.

Technikumunk infrastruktúrája és oktatási tárgyi feltételrendszere az elmúlt években jelentős fejlesztéseken ment át. Diákjaink megújult iskolaépületben, a Jókai Mór utca 3-as szám alatt, modern, komfortos környezetben tanulhatnak. Kollégistáink pedig ugyancsak megszépült, új bútorokkal berendezett, felújított szobákban tölthetik diákéveiket.

Intézményünkben már tartottunk nyílt napot, amely iránt nagy volt az érdeklődés, de aki a gyakorlati szakmák iránt érdeklődik, azt november 26-án nyitott műhelyekkel is várjuk.

A 2022/23-as tanévben indítani tervezett ágazatok és szakmai kimenetek

Technikum (5 éves képzés)

  • Épületgépészet ágazat: Épületgépész technikus szakma
  • Fa- és bútoripar ágazat: Faipari technikus szakma
  • Gazdálkodás és menedzsment ágazat: Pénzügyi-számviteli ügyintéző vagy Vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakma
  • Informatika és távközlés ágazat: Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető szakma
  • Sport ágazat: Fitness-wellness instruktor vagy Sportedző (a sportág megjelölésével) – sportszervező szakma
  • Szakképző iskola (3 éves képzés)

  • Épületgépészet ágazat: Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő szakma
  • Fa- és bútoripar ágazat: Asztalos szakma
  • Kereskedelem ágazat: Kereskedelmi értékesítő szakma
  • Szociális ágazat: Szociális ápoló és gondozó szakma
  • Elérhetőségek

    Cím: 7150 Bonyhád, Jókai Mór u. 3.

    Telefon: +36-74-451-424

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában