szponzorált tartalom

2021.11.21. 23:59

Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium: ahol a szakmád mestere lehetsz

Legyél a szakmád mestere! – ezen mottónak könnyen eleget tehetnek a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, hiszen tamási iskolánkban minden feltétel adott ahhoz, hogy tanulóink magas szinten sajátítsák el a számukra szükséges közismereti és szakmai tudásanyagot.

PR-cikk

Tamási és környéke legnagyobb szakképző intézményében általános iskolát végzett tanulók, érettségizett fiatalok számára folytatunk technikumi és szakképző iskolai szakképzési tevékenységet és felnőttképzési jogviszony keretében szakmai oktatást, valamint érettségire történő felkészítést.

A bennünket választó nyolcadikosok ötéves, szakképzettséget és érettségit is adó technikumi, valamint szakmát adó, hároméves szakképző iskolai képzések közül választhatnak. Összesen öt ágazatban, kilenc lehetséges szakmai kimenettel várjuk a jelentkezőket.

A szakmai oktatás területei igazodnak a munkaerőpiaci követelményekhez. Tanulóinknak széles ágazati szakmai alaptudást és a foglalkoztatók által elvárt kompetenciákat nyújtunk. Sok évtizedes hagyomány kötelez bennünket arra, hogy a fiatal diákokból olyan szakembereket neveljünk, akik nemcsak a választott szakmájukban, hanem az életben is megállják a helyüket.

Mindehhez adottak az infrastrukturális, technikai és személyi feltételek. Az iskolaépületek a sportcsarnokkal, az intézmény épületéhez kapcsolt kollégiummal színvonalas oktatási körülményeket biztosítanak. A kínált ágazatokhoz, szakmákhoz megfelelő tanműhelybázissal rendelkezünk (építőipari és gépészeti tanműhely, tankonyha, tanétterem, tanbolt), továbbá számítástechnikai szaktantermek és szakmai tantermek állnak tanulóink rendelkezésére. A közelmúlt egy jelentős beruházásának eredményeként tanulóink 3D laborunkban ismerkedhetnek meg a technikai fejlődés legmodernebb vívmányaival, VR szemüvegekkel, robotkarokkal, lézervágóval, drónokkal, robotokkal, SLA és FDM nyomtatókkal, alap és haladó CAD szoftverekkel, valamint 3D szkennerekkel. Tapasztalataink szerint az eszközök használatának elsajátítása külön-külön is izgalmas élmény a diákok számára.

Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra, 2019 márciusa óta Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működünk, és biztosítjuk diákjaink komplex tehetséggondozó programokban való részvételét.

Tanulóinkat különféle pályázatokon, versenyeken való részvételre ösztönözzük. Intézményünk diákjai minden tanévben több szakmában is ott vannak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny dobogós helyezettjei között, közismereti versenyeken és sportrendezvényeken is sikereket aratnak.

A tanulás mellett a szabadidő hasznos eltöltéséhez is kedvező feltételeket biztosítunk. Impozáns aulánk sokszínű kulturális program szervezésére nyújt lehetőséget, a Kindl Kupolagalériában rendszeresen szervezünk képzőművészeti kiállításokat. A diákok körében kedveltek hagyományos iskolai rendezvényeink a szecskaavató, a Vályi Nap, a szalagtűző ünnepség, a diáknap és a sportnap is.

Képzési kínálatunk a 2022/23-as tanévre

Technikum, képzési idő: 5 év (tagozatkód, ágazat, szakma neve)

  • Informatika és távközlés ágazat: Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
  • Turizmus-vendéglátás ágazat: Vendégtéri szaktechnikus
  • Szakképző iskola, képzési idő: 3 év (tagozatkód, ágazat, szakma neve)

  • Építőipar ágazat: Festő, mázoló, tapétázó vagy Kőműves
  • Gépészet ágazat: Épület- és szerkezetlakatos vagy Hegesztő
  • Kereskedelem ágazat: Kereskedelmi értékesítő
  • Turizmus-vendéglátás ágazat: Pincér-vendégtéri szakember vagy Szakács
  • Elérhetőségek

    Cím: 7090 Tamási, Deák F. u. 6-8.

    Telefon: +36-74-471-127

    [embed]]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában