A HELYZET

2018.01.05. 06:30

Egy kis populizmus

Néző László

Egy adagnyi populizmussal ízesítené a baloldal kampányát az MSZP legújabb tanácsadója, olvasható az egyik hetilapban a vele készült interjúban. Olvasatában ez azt jelenti, hogy a párt üzeneteit, akaratát mindenkivel egyformán meg kell értetniük. Végre! Régóta és sokan mondjuk, hogy a baloldalnak az a legnagyobb baja, hogy teljesen elszakadt a magyar valóságtól, nem létező csődökről, diktatúráról sivalkodnak, s olyan dolgokról szónokolnak, amelyek az emberek nagy többségét nem érdeklik.

Na nem mintha szívszorulásom támadna a baloldal várható kudarca miatt, de azért a hamarosan eljövendő kampány mégis érdekesebb lenne, ha valódi dolgokról beszélne az ellenzék. Olyanokról, amelyek érdeklik az embereket, amelyek a mindennapi tapasztalataikkal egybeesnek. A kampánytanácsadó szerint ilyen például az egészségügy vagy az oktatás helyzete. Ezzel egyetértve is azt kell viszont mondanunk, hogy a populusnak,

a népnek nemcsak hogy mindig igaza van, hanem emlékezete is van.

Nem felejtették még el az előző „elmúltnyolcévet”. Vizitdíj, iskolák tömeges megszüntetése, kórházak bezárása… Úgyhogy a szocialistáknak nemcsak egy jó adag populizmusra, de valami felejtő bájitalra is szükségük lehet a kampányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!