Kollár Lilla

2019.11.06. 13:39

A szépség kortalan

Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium

Forrás: Shutterstock

„A szépség és a nőiesség kortalan.” – Marilyn Monroe

Életünkben fontos szerepet játszik az ápoltság. A belső szépséget az ember személyisége szabja meg, míg a külsőt számos tényező befolyásolja.

Az egyik az egészséges bőr. A bőr – a faggyúmirigy termeléstől függően – lehet száraz vagy zsíros. A száraz bőr némelykor viszketéssel, amíg a zsíros fénylő arcfelülettel és általában pattanásokkal jár együtt. Mindkét típussal másként kell bánni.

A szép és ápolt bőr mellett a hajviselet is meghatározó. A haj egészsége kiemelten fontos. Érdemes vigyázni a hajmosás gyakoriságával, hiszen ha sűrűn mossuk, akkor gyorsan zsírosodhat. Persze ha túl ritkán mossa valaki, akkor félő, hogy nem mindig lesz tiszta a fejbőre. Természetesen ez is emberfüggő. Egy szép mosolyt semmi sem határoz meg jobban, mint a gyönyörű fehér fogak. A rendszeres mosás ellenére is elszíneződhetnek a fogak, ám ennek általában nem genetikai oka van.

Az eddig leírtakhoz az igényes köröm is hozzájárul. Elengedhetetlen, hogy a nők és a férfiak keze egyaránt tiszta és ápolt legyen, hisz ez sokat elárulhat rólunk. Társadalmunkban dominál a műköröm fiatalok és a felnőttek körében is, viszont a körömlakk sem merült feledésbe. Mindezek mellett az öltözködésünk is jellemezhet minket, hogy milyen összeállítást viselünk, esetleg kiegészítőket hordunk-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!