Braun Boglárka

2019.11.06. 13:45

A Twirling gyakorlatba beépíthetem az egyéniségem

Máté Virág a Paksi Twirling és Botforgató Kulturális és Sportegyesület tagja, edzőtársam és egyben a legjobb barátnőm. Én már nagyon kis korom óta twirlingezek és semmi miatt nem hagynám abba. Most kiderül, hogy ő mit gondol róla.

Vak Bottyán Gimnázium, Paks

Forrás: MW

– El tudod mondani röviden, hogy mi ez a sport?

– A twirling egy botos, táncos sport. A bot alatt gimnasztikai elemeket csinálunk zenére. Hasonlít a mazsoretthez, de nem ugyanaz.

– Mikor és minek a hatására kezdted?

– Még kiskoromban, nagyjából ötévesen kezdtem. Az egyik barátnőm elkezdett járni, és ő mondta, hogy mennyire tetszik neki, ezért én is kipróbáltam.

Fotó: MW

– Mi tetszett meg benne?

– Nem mindennapi sport, a gyakorlatba beleépíthetem az egyediségemet, és tele van kihívásokkal.

– Mikor vannak edzéseid?

– Hetente kétszer járok, pénteken suli után és szombaton reggel.

– Mit gondolsz a közösségről?

– Szerintem egy nagyon jó, összeszokott csapat vagyunk és az edzőnk is nagyon jó fej.

– Versenyek hogy szoktak lenni?

– Minden évben három Országos Bajnokságot rendeznek, legtöbbször három különböző helyen. De van, hogy kettő is ugyanott van. Az Európa- és világbajnokságok pedig nyáron vannak.

– Hogyan szokott általában zajlani egy verseny?

– Különböző kategóriák vannak. ,,Előkészítő„, ,,Alap”, ,,Felkészítő„, ,,D”, ,,C„, ,,B” és ,,A„. Reggel már kezdődik a verseny, és a legkisebb kategóriában indulók elkezdik a gimnasztika gyakorlatokat. Ha ezekkel mindenki végzett, akkor jönnek a botos, egyéni gyakorlatok, saját zenére, a szintnek megfelelő elemekkel.

– Te melyik kategóriában vagy?

– Ebben az évben kezdtem a ,,C” szintet.

– Eddig milyen eredményeket értél el? Melyikre vagy a legbüszkébb?

– Az országos első helyre vagyok a legbüszkébb, de végeztem már a dobogó legalján is. Igyekszem mindig a legjobban nyújtani.

– Tervezed valamikor abbahagyni?

– Már többször gondolkodtam rajta, de nem tudnám befejezni. Nagyon szeretem ezt csinálni és nem hiszem, hogy mostanában abbahagynám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!