Kiss Barbara

2019.11.28. 07:00

Szeresd önmagad, csodálatos vagy!

Szent István Gimnázium, Tolna

Forrás: Shutterstock

2019-et írunk. Amikor mindent „elfogadunk”, de semmit nem fogadunk el. (Tisztelet a kivételnek) Legfőképp pont a kortársaink azok, akik megnehezítik az életünket.

Rengeteg közösségi portál létezik már, melyek támadási felületet adnak. Ha valakinek nincs iPhone-ja, nem a legmárkásabb ruhákat hordja, azonnal „csórónak„ titulálják. Viszont, ha valakinek ez mind megadatik, őt rögtön azzal támadják, hogy „magamutogató”, és „könnyű neki, apuci pénzét költi”.

Ha valaki teltebb: „fogynod kéne”, viszont ha sovány az illető: „mi van nincs kaja?”– sértegetik. Nagyon sok tininél ezért jelentkezik testképzavar, önbizalomhiány, ami megnehezíti a mindennapokat számukra. Lehetetlen mindenkinek megfelelni, és nem is kell. Elsősorban magunknak kell tetszeni. Elég nehéz elérni ezt, hisz a rengetek bántás miatt torz énkép alakulhat ki. Általában csak a hibákat veszik észre magukban az ilyen fiatalok, és azt a sok jót, ami bennük van, azt nem. A legtöbben nem tudják, hogy mekkora lelki fájdalmat tudnak okozni egy-egy kisebb-nagyobb beszólással. De ezt nem szabad hagyni! Igenis álljunk ki magunkért! Egyáltalán nem biztos az, hogy aki bánt minket jobb is nálunk, sőt!

Azt mondják: a boldog ember nem bánt – aki bánt, nem boldog. Jusson eszedbe ez a mondat, ha bántanak! Légy erős és szeresd önmagad, bármennyire is nehéznek tűnik, hiszen csodálatos vagy!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!