Faluközi Petra

2019.11.14. 07:00

Egy apró szalag a szívünk fölött

I. Béla Gimnázium, Szekszárd

Fotó: Shutterstock

A szalagavató fontos mérföldkő egy gimnazista életében, ami mindenkinek kellemesebbé, emlékezetesebbé teszi az utolsó gimnáziumi évet a nagy megmérettetés előtt.

A szalagavató bálok hagyománya majdnem kétszáz éves múltra tekint vissza. Manapság – valljuk be – a fiatalok számára inkább a külsőségekről szól, mintsem a hagyomány megőrzéséről. A diákok, osztályok de még a szülők nagy része is azon verseng, hogy a lehető legemlékezetesebbé tegye a bált az adott diák, vagy önmaga számára, teszi ezt leginkább a külcsín előtérbe helyezésével. Ennek persze oka van.

Gyerekként mind arról álmodunk, hogy egyszer hercegek vagy hercegnők lehessünk. Itt a lehetőség, hogy ez az álom valóra váljon, ha csak egy estére is. Ha bármilyen költséget és áldozatot nem is, de némi beletett pluszt megér. Csak ne veszítsük szem elől a lényeget! Maradjon meg a tartalma is a szalagavatónak. A táncot pedig fogjuk fel úgy, mint az önkifejezés egyik legjobb eszközét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!