Nagy Vivien

2019.11.28. 07:00

A lélek titkai

Vak Bottyán Gimnázium, Paks

Forrás: Beküldött kép

„Ép testben ép lélek” – tartja a mondás. De vajon mi áll mögötte?

A lelkünk egy nagyon különös dolog. Van, aki hisz a létezésében, és van, aki nem. A legtöbben érezhették már, hogy van bennünk valami különös, megfoghatatlan energia. Ezt nevezzük léleknek. Sokszor még a tulajdonosa sem ismeri igazán. Nincs belőle két egyforma.

Egyesek úgy tartják, hogy a lélek maga választja ki születés előtt a következő életsorsát. Vannak olyanok, akik – úgy tűnik – kiskorukban még emlékeznek előző életükre. Ezt fel lehet fogni élénk gyermeki fantáziának is, ki hogy akarja. Rengeteg ilyen történet kering szerte a világban. Itt van például Cameron Macauley esete is:

A fiú Glasglowban született, és csak kétéves volt, amikor arról mesélt az anyukájának, hogy Barra nevű szigetről származik, ami Skócia környékén található. A kisfiú egy fehér házról beszélt, és egy olyan tengerpartról, ahol repülők szálltak le. Cameron arra is emlékezett, hogy volt egy fekete-fehér kutyája, az édesapját pedig Shane Robertsonnak hívták.

Amikor a család megérkezett a szigetre, akkor sikerült megtalálniuk Robertsonsék családi házát és a kutyáról is találtak egy régi felvételt. Cameron később, ahogy idősödött, elvesztette az előző életéről szóló emlékeit – fejti ki a keptelenseg.hu oldal.

Ha megfigyeljük az embereket, akkor rájöhetünk, hogy vannak olyanok, akik közelében furcsa vibrálást lehet érezni. Lehetett az jó, vagy rossz, de mindenesetre tudja az ember, hogy ismeri valahonnan, és a közelében kell lennie, vagy minél távolabb tőle. Az is lehet, hogy előző életükben már találkoztak, és egybekapcsolódott életük. A lelkük felismerte, és jelezte, hogy ismerik egymást.

Az ezotérián kívül, a tudomány is foglalkozik a lélektannal. Például William McDougall volt olyan merész, hogy kijelentette: ha van lélek, akkor annak tömege is van. És ha az halálunk után elhagyja testünket, akkor a test is könnyebb lesz egy kicsit. Éppen ezért minden követ megmozgatott, hogy kórházakban haldokló embereken kísérletezhessen. Megfigyelte, miután az ember meghalt, a test 21 grammal könnyebb lesz. Szóval a lélek súlya 21 gramm – meséli a titkokterminal.com.

Vannak azonban ismerős, rokon lelkek, akik már nagyon régóta egy családba, vagy egymáshoz közel születnek. Ezek a lelkek tartoznak össze. Ha valaki meghal, az mindig visszatér.

Az ikreknél még különösebb a lélektani kapcsolat. Egyesek szerint egy lelkük van, két testben. Vannak, akik azt állítják, hogy telepátián keresztül is tudnak egymással kommunikálni. Az ikrek között még kisebb korukban egy külön nyelv is létrejöhet, amelyet csak ők értenek, teljesen elzárkóznak a külvilágtól, és csak egymással állnak szóba. Mások annyira gyűlölik egymást, hogy csak úgy tudnak nyugodtan élni, ha a másik meghal. Azt mondják, megérzik azt is, ha baj van a másikkal.

Egyes kultúrákban úgy hitték, hogy a test azon része, amit a halál nem érint, ezért az ember tovább él a halál után. A lélek fogalma legtöbbször vallásos, filozófiai, és pszichológiai elképzelésen alapszik. A magyarság esetében a halál a lélek fogalmán keresztül válik érthetővé. Úgy tartották, mikor eljön egy élet vége, akkor csak a test hal meg, a lélek pedig halhatatlan. Azt mondták, hogy lelkünk felszáll a felső világba, és a földön maradottak életét onnan figyeli. Halotti toraikat ez a tudat, és hit hatotta át. Ti hisztek a Lélek létezésében?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!