Folkmann-Papp Petra

2019.11.14. 07:00

Lehet élni telefon nélkül?

Tolnai Lajos Gimnázium, Gyönk

Fotó: Shutterstock

Mindenki ismeri, mindenki használja: a buszon, a munkahelyen, az iskolában, otthon… – mobiltelefon nélkül ki sem mozdulunk a házból. Ha nincs nálunk, úgy érezzük, mintha elvesztünk volna. Sokakban felmerül a kérdés, lehetséges az élet telefon nélkül?

Egy biztos, hogy a telefon áldás és átok is egyben. Segít a feladataink megoldásában és sok mindenre használhatjuk: naptárként, ébresztőként, GPS-ként és még unalom elűzésére is szolgál. Ami még előnye, hogy bárhol, bármikor elérhetőek vagyunk. Sok fiatal biztonságban érzi magát, ha a családját, barátait könnyen elérheti. A közösségi oldalak segítségével akár a külföldön élő ismerősökkel is tarthatja a kapcsolatot. Ezeken kívül ebben a rohanó világban fontos, hogy a feladatainkat gyorsabban és egyszerűbben meg tudjuk oldani, ezért jó, hogy sok dolgot útközben is elintézhetünk, például az ebédünket megrendelhetjük és nem kell az étteremben hosszasan várakozni.

Azonban az is lényeges, hogy néha kikapcsolódjunk. Erre egy jó lehetőség a zenehallgatás, filmnézés, illetve az internetes játékok. A telefonnak sok árnyoldala is van. Megszűnik a személyes kommunikáció az emberek között. Mit lehet tenni ellene? „Letenni a telefont és figyelni, mikor valaki beszél hozzád? Erre létezik egy applikáció és úgy hívják: Tisztelet.”

Címkék#séta-TLG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!