Pánczof Laura

2019.11.14. 07:00

Mi vagyunk a jövő reménysége

Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium

Fotó: Shutterstock

Úgy érzem, egyre csak nőnek velünk, diákokkal szemben a követelmények. Úgy gondolom ez teljesen elfogadható és érthető sokunk számára. Tanult emberekre van szüksége a világnak, akik az idősebb generációk munkáját tovább viszik. Sokan nem is sejtik, hogy ez mekkora terheket ró ránk. Olykor nem egyszerű megfelelni a magas elvárásoknak, de hiszem, hogy ennek meglesz az eredménye.

Néha azonban jó lenne egy kicsit elvonulni a világ elől, és mélyen beletekinteni saját lelki világunkba. Elmélyedni a saját gondolataink közt, majd újult erővel ismét felvenni az élet ritmusát. Sokszor már az is hatalmas előrelépés lehet a problémamegoldás felé, ha meg tudjuk magunkban vitatni a gondjainkat. Olykor persze jól jön egy megbízható „kívülálló”, aki meghallgat és segít rátérni a helyes útra.

Kedves Z generációs társam, rajtunk áll vagy bukik a világ! Felelj meg az elvárásoknak, de csak mértékkel. Ha kérdezik, hogy éltél-e, akkor ne az legyen a válaszod, hogy élned kellett volna még, hanem az, hogy éltél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!