SÉTA

2007.11.23. 16:39

Hírek a Petőfi Sándor Gimnáziumból

Az egészséges életmóddal kapcsolatos programokon vehettek részt a diákok a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. Tájékoztatót tartottak a kétszintű érettségi tapasztalatairól.

A gimnázium tanulói

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a hagyományokhoz hűen november 19-23. között az egészségmegőrzéssel, az egészséges életmóddal kapcsolatosan számos program várta a diákokat.
Fenyő bácsi, a boszorka a csodatevő gyógynövényekről, Dr. Hegedűs Éva és Dr. Bajusz Viktor a Szív- és érrendszeri megbetegedések, légzőszervi betegségek és megelőzésük címmel adott elő.
Dr. Pavlik Csilla A fogorvos szemével című előadással készült, Pechli Szilvia a személyi higiénia és a járványos megbetegedések kapcsolatát, Laufer Éva pedig a pszichoszexuális fejlődés elemeit mutatta be.

Pósfalvi Péter, az Oktatási Hivatal közoktatási elnökhelyettese és Bakos Károly, az OKM vezető főtanácsosa tartottak tájékoztató előadást a kétszintű érettségi tapasztalatairól november 20-án a gimnáziumban. A felsőoktatási felvételi rendszer változásaival, a pontszerzés lehetőségeivel, az új akkreditációkkal is megismertették a hallgatóságot. Az előadásra a megye középiskoláinak igazgatói, pályaválasztási felelősei és érettségiztető osztályfőnökei kaptak meghívást. Nem sokkal később pedig gimnáziumunk végzős diákjai és szüleik hallgathatták meg a tájékoztatót az iskola Dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!