SÉTA

2010.05.05. 13:40

Nagy feltűnést keltettek a bogárjelmezek

Április 23-án derűs napra ébredtünk, így szerencsére semmi sem akadályozta meg tervünket, miszerint egy környezetvédelmi villámakciót hajtunk végre a gyönki piactéren.

SÉTA/Stósz Flóra, Gyönk, TLG

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jól sikerült a jelmezes akció
[/caption]

Reggel beöltöztünk a pillangó- és bogárjelmezeinkbe, és el is indultunk. A villámakció célja az volt, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az európai rovarok védelmére, melyek közül csak a pillangófajták több mint 10 százalékát kihalás fenyegeti. Egy ilyen eseményt szemléltettünk: vidáman röpködtünk, mígnem sorban eltűntek élettereink, a tavak és mezők. Így szépen fokozatosan mi is „kihaltunk”.

Már az úton a piactér felé is felkeltettük az emberek érdeklődését. Az akció remekül sikerült, a járókelők figyelték produkciónkat, és válaszoltak kérdéseinkre is. Sikerünkön felbuzdulva még több emberhez szerettük volna eljuttatni üzenetünket, így napközben a helyi óvodába és az általános iskolába is ellátogattunk, ahol mindenki láthatta produkciónkat.

Osztályunk november óta vesz részt az Ifjúsági Unió Szekszárd által szervezett "Ne légy birka!" környezetvédelmi vetélkedőn, melyben már terveztünk csapatpólót, szerkeszetettünk környezetvédelmi újságot, és előadást is szerveztünk globális környezeti problémákról. A villámakció az 5. forduló feladata volt, a korábbi fordulókban már többször is értünk el jó helyezést - a 2. és 4. fordulóban például mindkétszer második, míg a 3. fordulóban elsők lettünk.

Címkék#iskolások
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!