SÉTA

2010.09.08. 15:13

Lendületesen kezdtük meg az új tanévet

Mint minden iskolában, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban is megkezdődött a tanítás, de mi nem csak a pad mögött ülve töltjük el az első heteinket.

György Eszter ,Bonyhád, PSEG

Iskolánkban ugyanis minden évben megrendezik a "Ki tud többet futni?" versenyt, ahol mindenki próbára teheti a kitartását. Előnyünkre szól, hogy az iskolánk mögött van egy igazán modern futópálya, ahol szép környezetben lehet gyakorolni erre a megmérettetésre.

A versenyben minden nap más-más évfolyam fut az előbb említett pályán. Az első csonka héten csak egy évfolyam rótta a köröket, a legfiatalabbak. A hetedikesek, nyolcadikosok és kilencedikesek három órakor álltak a rajthoz és pontosan három órájuk volt lefutni azt a távot, amit célként kitűztek maguk elé. Amíg szólt a zene, többen kiültünk a pálya szélére, hogy nézzük a legügyesebbeket. Együtt drukkoltunk nekik, így mindenki sokkal kitartóbb volt.

Ettől függetlenül egy óra alatt felére csökkent a mezőny, és fél órával később már csak azok futottak, akik elhatározták, hogy megszerzik a 100 kört lefutottaknak kijáró pólót. Ebben az évfolyamban 21 diák teljesített 100 kör fölött. A legtöbbet Czárt Csanád, 9. a osztályos tanuló futotta, aki 147 kört tudhat magáénak.

Az osztályok közötti versenyt a 9. c nyerte. Ők összesen 1462 kört futottak. A következő héten a felsőbb évesek szállnak a ringbe, szintén évfolyamokra bontva. Kíváncsian várjuk, vajon ki és mennyivel fogja megdönteni a második nap felállított rekordot, már ha ez egyáltalán sikerülni fog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!