SÉTA

2010.09.08. 15:16

Probléma-szoba

A SÉTA oldalnak ebben a rovatában a fiatalok problémáival foglalkozunk. Szakértőnk, Oláh-Szijjártó Linda pszichológus válaszol ezentúl a kérdéseitekre, és segít eligazodni a tinédzser kor útvesztőiben.

TEOL

Ha bármi gondotok van, vagy csak tanácsra lenne szükségetek, azt megírhatjátok – akár név nélkül is – az [email protected] e-mail címre, mi pedig továbbítjuk azt Lindának. Jelige: SOS

Anyukám csak a kisebb tesómmal foglalkozik, neki megvesz mindent, elviszi magával mindenhova, engem meg egyedül hagynak. Mit csináljak, hogy észrevegye, hogy létezem?

Lehet, hogy úgy érzed, nem vesz észre téged, hiszen már kamasz vagy, ő pedig most mást sem lát, csak azt a kisebb, aranyosabb valakit, aki a te tesód. Neki mindent megad, őt babusgatja, téged pedig hanyagol. Pedig hidd el, szó sincs erről. Anyukád figyelmét a kisebb tesód nem azért köti le, mert jobban szereti, hanem mert több gondoskodásra van szüksége, nehezebben boldogul egyedül. Ugyanakkor előfordulhat, hogy pluszban még azt is gondolja, neked több magányra, kevesebb szülői babusgatásra van szükséged, hiszen már „nagy” vagy.

Ha szeretnél velük vásárolni, kirándulni vagy filmet nézni – ne fogd vissza magad. Ne szomorkodj, ne duzzogj a szobádban és ne is haragudj rájuk. Egyszerűen csak mondd a legközelebbi alkalomkor, hogy te is velük mennél, és kísérd el őket. Légy kedves, türelmes és kitartó. Így anyukád hamarosan rájön majd, hogy ugyanúgy vágysz a törődésére, mint korábban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!