SÉTA

2010.10.14. 10:25

Adéle-nek a húgát és egész Párizst kell megmentenie

A filgyártó cégek mindig is nagy érdeklődést mutattak az egyiptomi múmiák iránt. Bátor régészek és felfedezők eredtek nyomukba, keresték titkaikat.

SÉTA/Stósz Flóra, Gyönk, TLG

De mi történik akkor, ha Indiana Jones női változata próbál fényt deríteni titkaikra? Az Adéle és a múmiák rejtélyében mindenre fény derül: az ifjú riporternő, Adéle Blanc-Sec kétségbeesetten próbál segíteni beteg húgán és a cél érdekében bármit képes megtenni, még Egyiptomba is elhajózik. Utazása alatt hazájában azonban egy 136 millió éves Pterodaktilusz tojás kel ki ismeretlen körülmények között, és a hatalmas ősmadár rettegésben tartja a francia főváros lakóit… Vajon sikerül Adélenek időben megmenteni a húgát és magát Párizst? Az eseményekben gazdag filmben minden kérdésünkre megkapjuk a választ.

A rendező, Luc Besson munkáját pedig olyan híres filmek dícsérik, mint a Taxi, Az ötödik elem vagy az animációs filmek közül az Arthur trilógia. Bátor főhősnőnket Louise Bourgoin francia színésznő alakítja, aki televíziós műsorvezetőből lett ígéretes tehetség. Pár perc erejéig James Bond egykori ellenségét, Mathieu Amalricet is láthatjuk a Quantum csendjéből, bár szinte a felismerhetetlenségig elmaszkírozva. A filmet Jacques Tardi képregénye alapján készítették, aki férfi hősök tulajdonságaival ruházta fel a bátor, nagylelkű Adélet, s talán pont ettől olyan különleges a történet. A mozizni vágyók biztosan nem csalódnak, ha ezt a filmet választják: a szórakozás garantált!

Címkék#iskolások
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!