SÉTA

2010.10.06. 13:08

Az igaz barátság nem ismer olyat, hogy országhatár

A mai világban az idegennyelv-ismeret elengedhetetlen. Ebből kifolyólag a tamási Német Kisebbségi Önkormányzat 8 éve egy nyelvgyakorló programot indított a fiataloknak, mely anyagi segítséget nyújt a magyar, illetve német diákoknak, hogy egymáshoz elutazva fejleszthessék nyelvtudásukat.

SÉTA/Holik Balázs, Tamási, BBÁG

Továbbá célja az is, hogy a gyerekek megismerkedjenek egy másik nemzet hagyományaival, és barátságokat kössenek. A német gyerekek két hete érkeztek Wurzenből Tamásiba, és a magyar tanulók családjainál szálltak meg. Philipp (13) és Saskia (14) is nagyon jól érezték magukat nálunk.

- Ez alatt az egy hét alatt megismerkedtem a magyar szokásokkal és új barátokra tettem szert – állítja Philipp.

- Minden nap érdekes programokkal kedveskedtek nekünk a szervezők, és a magyar diákok kedvessége is példaértékű – mondta Saskia.
Ellátogattak a helyi gimnáziumba is, ahol megfigyelhették, hogy a magyar gyerekeknek is ugyanúgy tanulniuk kell, mint nekik.

Pénteken minden német, illetve magyar diák szemében a szomorúság látszott, rossz volt, hogy el kell válniuk egymástól. De jövőre újra találkozhatnak egymással, addig pedig maradnak az emlékek, és a kapcsolattartás az interneten.

Címkék#iskolások
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!