SÉTA

2010.10.06. 13:16

Sanyi-ból már érettségiztek is a diákok

A sajtó és nyilvánosság szavak együtt speciális jelentéssel bírnak.

SÉTA/M.Á.

A salgótarjáni Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola tanulói – és mindazok, akik bábáskodtak a kezdeményezés körül – tudják, hogy a Sajtó és Nyilvánosság (becenevén „Sanyi”) egy kétéves tantárgyi programot jelent, amely a szakmai ismeretterjesztésen túl egy új érettségi tárgyválasztási lehetőséget is biztosít az intézmény diákjai számára. Olyannyira, hogy az elmúlt tanév végén az első vállalkozók már le is érettségiztek belőle.

Az elmúlt években az országban élenjáróként bevezetett tanítási gyakorlat és – eleddig egyetlen – középszintű érettségi vizsga tapasztalatairól a Madách gimnázium tanácskozást, szakmai találkozót szervezett. Varga Judit igazgató elmondta, a ma felnövekvő generációknak el kell tudniuk igazodni az egyre bonyolultabb világban és saját érdekük az is, hogy jól menedzseljék magukat. Az integráló jellegű sajtó és nyilvánosság tantárgy képes szolgálni mindkét célt, és illeszkedik az úgynevezett nevelő iskola koncepciójába is.

Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) olvasásra nevelési bizottságának elnöke elismerését fejezte ki a város vezetésének, amelynek képviseletében Fenyvesi Gábor alpolgármester jelent meg a tanácskozáson, és a Madách gimnázium kollektívájának, hogy a szintén a középiskolás diákok sajtóismereteit növelő Híd- és Séta-programokban való aktív részvételt követően  a „Sanyi”-ban kezdeményező funkciót vállaltak.

Mintegy mondandóját nyomatékosítva, átadta Varga Judit igazgatónak Kázmér Judit MLE-elnök levelét, amelyben felkérte az intézményt e program országos módszertani központ szerepének betöltésére.

Címkék#iskolások
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!