Sport

2007.10.25. 17:32

A paksiak nyerték a motocross-bajnokságot

Két Tolna megyei egyesület öt csapata nevezett a pannonhalmi motocross bajnokságra. Kemény küzdelem után végül a paksi arany mellett zombai ezüstöt is ünnepelhettek a versenyzők.

Kurz Patrik

A motocross tömegsport országos csapatbajnoki versenyt a győri Reál Motorcentrum SE rendezte meg Pannonhalmán. A megmérettetésre a Paksi Autó- és Motorsport Egyesület (Paksi AMSE) három, a zombai Langer Motorsport Egyesület két csapattal nevezett. A két futamban elért helyezések összesítésével a motocross tömegsport csapatbajnoki címet és a vele járó serleget a Paksi AMSE II. csapata nyerte 30 ponttal, második a Langer Motorsport I. csapata lett 51 ponttal, míg 3. helyen a VB résztvevő és többszörös magyar bajnok Horváth Pállal felálló Suzuki Hollós Blue Scorpions végzett 52 ponttal.

A verseny két futamán a sűrű mezőnyben nagy küzdelmek alakultak ki, és a bukások is elkerülhetetlenek voltak. Kosztolányi Dezső és Marosi Dávid egymással akadt össze és buktak is, és bár az időmérőn meglehetősen jól szerepeltek, az esés miatt nem tudtak jó helyen végezni. A Paksi AMSE kettes csapata mellé a szerencse is odaállt. Krausz Tibort még az sem zavarta, hogy az utolsó két körben törött fékkarral kellett versenyeznie, az első tízben végzett, Jobb László pedig a Hondájával megállíthatatlannak bizonyult, mindkét futamon elsőként ért célba.

Bővebben a Tolnai Népújság pénteki számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!