Sport

2007.10.24. 19:28

A SZAC nagyot lépett a továbbjutás felé

Magabiztosan győzte le a szlovén Vrtojbát a Szekszárd AC a női asztalitenisz Klubcsapatok Szuperligájában, így nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Rónai Gábor

A Kanizsa Sörgyár csapatát idegenben verte meg 6:4-re a Vrtojba, nem lehetett tehát egy kézlegyintéssel elintézni a szlovén alakulatot. Még úgy sem, hogy a déliek ezúttal két alapemberüket is nélkülözték: Petra Skabar és Janja Milost nem utazott el a tolnai megyeszékhelyre, helyettük Nina Pavlin és Tina Silic kapott lehetőséget a bizonyításra. Itt volt azonban a csapat legjobbja, a már szlovén állampolgár, kínai Yang Ting, aki bár nem produkált látványos asztaliteniszt, türelemjátékával mindhárom szekszárdit legyőzte. Sáth Sándor szakmai igazgató nagy örömére elkapta a rajtot a SZAC, a Wittinger Judit, Liu Boyu duó olyat tett, amire még nem volt példa az idei szezonban: megnyerték a párosmeccset. A régen átélt siker akkora lökést adott a hazaiaknak, hogy az első egyes kört követően tulajdonképpen le is lehetett volna fújni a meccset. Végh Pavlint, Boyu Silicet verte, így 3:0-val indított a SZAC. Sáth mester jó jósnak bizonyult, hiszen amit a találkozó előtt kijelentett, az úgy is lett. A Vrtojba játékosai közül csak Yang Ting tudott meccset nyerni, igaz a kínai mindhárom partiját hozta, s csak az utolsón, a Liu Boyu ellenin szenvedett meg a győzelemért. Persze, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy akár Boyu is nyerhetett volna, de a kiélezett pillanatokban a rutinosabb Ting bírta jobban idegekkel. A kínai mellett Wittinger is két meccset nyert, Végh pedig egy partit tett bele a közösbe. A SZAC a Kanizsa (6:4) után a Vrtojbát is legyőzte, így nagy lépést tett a második hely megszerzése és a csoportjából való továbbjutás felé.

Szekszárd AC–Vrtojba (szlovén) 6:3. Eredmények, páros: Liu Boyu, Wittinger–Pavlin, Silic 3:1. Egyéni: Végh–Pavlin 3:1, Liu Boyu–Silic 3:0, Wittinger–Yang Ting 0:3, Liu Boyu–Pavlin 3:0, Végh–Yang Ting 0:3, Wittinger–Silic 3:0, Liu Boyu–Yang Ting 1:3, Wittinger–Pavlin 3:1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!