Sport

2007.10.10. 17:47

Ünnepnapon játsszák a kupameccset

Október 23-án, kedden 14.30 órakor fogadja a győri Integrál-DAC csapatát a Szekszárd AC a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzést eredetileg 24-én játszották volna, ám a két klub vezető megegyeztek abban, hogy egy nappal korábban lépnek pályára.

R. G.

A visszavágót november 7-én, 17 órakor játsszák Győrött. A szekszárdiak a sorsolás szerint október 23-án bajnokit játszottak volna, de a Marcali elleni összecsapást november 1-re (12 óra) halasztották. A Kniesz Mátyás dirigálta együttes eddig négy csapaton lépett túl az MK-ban: az első körben a Baranya megyei élvonalban játszó Szederkényt (3–1), a második fordulóban a Pécsi VSK-t (hosszabbítás után 2–1) verték, majd jött a legnagyobb bravúr, az NB I-es Siófok kiütése, mégpedig 2–2-es döntetlennel. A 16 közé kerülésért a Letenyét 7–0-val intézte el a Szekszárd, amely a DAC-on át bejuthat a nyolc közé.

Legutóbb 2001-ben jutott ilyen messzire a sorozatban a megyeszékhely csapata, amely akkor a Tatabányával szemben maradt alul 0–0 után 11-esekkel, pedig ha nyert volna, bejutott volna a legjobb négybe. Az akkori meccset ötezer néző tekintette meg, ezúttal is szépszámú közönségre van kilátás, nem elképzelhetetlen, hogy a DAC ellen kétezren is összegyűlnek majd a sokat látott stadion lelátóján. Nagy segítség lenne a közönség, amely újabb bravúrba hajszolhatná bele a fiatal, rutintalan, ám kétség kívül sokra hivatott szekszárdi együttest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!