Sport

2007.11.28. 16:13

Győzniük sem kell a továbbjutáshoz

Fölényesen, 6:1-re legyőzték a Kanizsát, így kézzel fogható közelségbe került a továbbjutás a Klubcsapatok Szuperligájában szereplő Szekszárd AC női asztaliteniszezői számára. Sáth Sándor tanítványainak jövő kedden a szlovén Vrtojba otthonában már egy 6:4-es vereség is elég az üdvösséghez.

Rónai Gábor

Két győzelemmel (a Kanizsát 6:4-re, a Vrtojbát 6:3-ra verték) és két vereséggel (kétszer 0:7 a címvédő Linzzel szemben) a háta mögött utazott el Nagykanizsára a SZAC, amelynek szakvezetője tisztában volt azzal, hogy ha nyernek, nagyon közel kerülnek a csoportjából való továbbjutáshoz. Sáth Sándor semmit sem bízott a véletlenre, legjobb csapatát (Liu Boyu, Wittinger, Végh) küldte csatába. A nagykanizsaiak már korábban elveszítették továbbjutási esélyeiket, de az egykori szekszárdi, Mariana Stoian nevével fémjelzett zalai gárda így is veszélyes ellenfélnek ígérkezett. Nem lett az. A SZAC olyan fölénnyel nyert, hogy az még Sáth Sándor szakmai igazgatót is meglepte. Liu Boyu és Wittinger Judit két-két partit tett a közösbe, Végh Zsuzsanna egy győzelmet jegyzett, valamint nyerni tudott a Wittinger, Liu Boyu páros is, mégpedig a Stoian, Ladányi egység ellen. A legizgalmasabb meccset ahogy arra számítani lehetett a SZAC kínaija és Stoian játszotta. Liu Boyu már 2:0-ra is vezetett, s úgy tűnt, méltóképpen vág vissza a román klasszisnak a megyeszékhelyen elszenvedett 3:2-es vereségért. Elég volt azonban egy kis kihagyás, Stoian élt a lehetőséggel és egyenlített. Nem is akárhogyan: a 4. játszmában egy poénra volt a meccs megnyerésétől a kínai tini (10:8), de a rutin többet ért a fiatalos hévnél (15:13). A mindet eldöntő ötödik szettben már megint Liu Boyu volt higgadtabb (11:8), így 3:2-re ő nyert, azaz éppen annyira verte meg Stoiant, mint amilyen arányban kikapott tőle Szekszárdon. Stoian legyőzésére Véghnek is volt esélye, de 2:2 után már nem bírta idegekkel a szekszárdi fiatal (11:3). A SZAC így is simán, 6:1-re nyert, azaz öt meccsen megszerzett 12 pontjával utazhat jövő kedden Szlovéniába, a Vrtojba elleni utolsó csoportmeccsre. Szekszárdon 6:3-ra nyert a SZAC, azaz egy szoros vereség is a Sáth-tanítványok továbbjutását jelenti. Az elmúlt idényben fennállása legjobb eredményét érte el a Szekszárd a Szuperliga-bronzérem megszerzésével, nem adná jól magát, ha most már a csoportmeccsek után véget érne a szereplés.
Kanizsa Sörgyár I–Szekszárd AC 1:6. Eredmények, páros: Stoian, Ladányi–Liu Boyu, Wittinger 1:3. Egyéni: Ladányi–Liu Boyu 0:3, Stoian–Végh 3:2, Szász–Wittinger 0:3, Stoian–Liu Boyu 2:3, Ladányi–Wittinger 1:3, Szász–Végh 0:3.

A december 4-ei találkozóra várják a szurkolók jelentkezését, aki szeretne ott lenni a szlovéniai meccsen, az Sáth Sándornál jelentkezhet a 30/9899-646-os számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!