Sport

2007.11.09. 17:14

Világbajnoki címre hajt a Vasember

Negyedik napja gyűri a kilométereket Tamás Zsolt a tízszeres ironman világbajnokságon. A bonyhádi Vasember azzal a céllal utazott el a mexikói Monterrey-be, hogy megszerezze a világbajnoki címet. Olyan tettet akar véghez vinni, ami magyar sportolónak még nem sikerült.

R. G.


Száznyolcvan kilométer kerékpározás, 3,8 kilométer úszás és 42,2 kilométer futás. Őrület. Tíz napon át minden nap. Tamás Zsolt jól tartja magát, annak ellenére, hogy nem kerülték el a sérülések.
– Elsősorban az ágyéksérülésem nehezíti a dolgomat. Nem könnyű az úszást követően kerékpárra pattanni, a 7-8 órás tekerés különösen megerőltető. Ráadásul a futásra is hagynom kell energiát, és arra is figyelnem kell, hogy a napi 5-6 órás alvásidő is meglegyen. Elég egy kis hiba és máris borult minden – mondta Tamás Zsolt a teol.hu-nak.

Az emberfelettinek számító viadalra idén mindössze tizenkét nevezés érkezett. Ebből is látszik, hogy kevesen mernek nekivágni az embertpróbáló feladatnak. Tamás Zsolt tavaly kategóriájában a második helyen végzett, 174 óra 37 perc 28 másodperces idejével. Ezt a rekordot akarja átadni a múltnak. Négy napot követően elmondhatjuk: jó úton jár, de igencsak messze még a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!