Sport

2007.12.20. 19:45

Csúcsfocit kapnak a futballrajongók

Jön egykori Bundesliga-játékos, fellépnek volt és jelenlegi válogatottak és fiatal, szárnyukat bontogató tehetségek. A szekszárdi karácsonyi teremfocitorna az ünnepek egyik legnagyobb durranásának ígérkezik.

Rónai Gábor

Ha december, akkor Karácsony Kupa. Ha Karácsony Kupa, akkor sztárparádé a szekszárdi városi sportcsarnokban. Nem lesz másképp idén sem, a Már-Ker-Karácsony Kupán tucatszám lépnek pályára az ismert futballisták. Gálffy Dezső, a rangos viadal kitalálója és szervezője, december 23-án, vasárnap immáron tizenharmadik alkalommal hozza tető alá a népszerű teremtornát a megyeszékhelyen. A lebonyolítás az elmúlt években megszokottak szerint alakul, azaz a hat csapat két csoportban küzd a továbbjutásért. Az egyik trióban a Szekszárdi UFC-Tóth Bt., az MTK juniorcsapata és a Panzió Bonyhád kapott helyet, a másikban a vendéglátó Már-Ker Kft., a Dunaújváros FC, valamint a Szentlőric szerepel. Az MTK, a Dunaújváros és a Szentlőrinc kész csapattal érkezik, a másik három résztvevő névsorában érdemes szemezgetni. Közülük a Szekszárdi UFC egykori sikercsapata a legismertebb: ki ne emlékezne azokra az évekre, amikor a megyeszékhely gárdája az NB II-ben remekelt, többek között ötven mérkőzéses veretlenségi sorozatot felállítva. Az akkori spílerek közül Mosonyi Árontól, Bozsér Györgyön, Máté Csabán át Kiss Tamásig bezárólag szinte a teljes gárda parkettre lép, hogy az elmúlt évek jó eredményeinek megfelelően ezúttal is megmutassa: kár volt szélnek ereszteni azt a nagyszerű együttest. A Bonyhád Panzió sem ismeretlenekkel érkezik, elég csak az egykor a Bundesligában futballozó, volt mainzi Bódog Tamást említeni, de László Antal (Texi) csapatát erősíti majd Berdó Balázs (Bp. Honvéd) és Szabados József (Pécsi MFC) is. A házigazda, az idei évben Már-Ker Kft. néven szereplő gárda menedzsere, Gálffy Dezső idén is veretes névsort toborzott össze, bár nem volt könnyű neki úgy szerveznie, hogy közben Pakson zajlik az ESZI Kupa, ahol mindig parázs meccsek folynak a helyezésekért. Gálffy Dezsőnél ezúttal is az volt a szempont, hogy helyi kötődésű, volt, vagy jelenlegi NB I-es futballisták alkossák a keretet. A Már-Ker vadonatúj mezét viseli majd Nikolov Balázs (Győri ETO FC), Éger László (Paksi FC), Buzás Attila (Paksi FC), Balaskó Iván (Paksi FC), Vituska István (Újpest), Hosnyánszki Zsolt (ex-Videoton), vagy a csapatban először játszó Rodenbücher István (MTK). A díjakat és a serlegeket a szekszárdi Horfer Serleg ajánlotta fel. A főszervező elmondta, minden eddiginél több ajándék vár a résztvevőkre és a nézőkre (utóbbiak a jegyük mellé egy doboz sört is kapnak), a tombolasorsoláson egyebek mellett egy velencei utat is kisorsolnak. A torna 10 órakor kezdődik, a döntőt a tervek szerint 19 órakor játsszák. Az első összecsapást a Szekszárdi UFC-Tóth Bt. és a Bonyhád Panzió vívja.

Az elmúlt öt kiírás dobogósai és döntői a szekszárdi tornán

2006: 1. Dunaújvárosi FC, 2. Már-Ker Zichy Park Hotel, 3. Szekszárdi UFC-Tóth Bt. A döntőben: Dunaújvárosi FC–Már-Ker Zichy Park Hotel 6–6 (1–4). Büntetőkkel: 7–6. Gól: Weitner Á. (2), Tolnai, Balaskó, Polyák G., Weisz, illetve Micskó M. (4), Nagy A., Nagy I. 2005: 1. MTK junior, 2. Szekszárdi UFC-Tóth Bt., 3. Dunaújvárosi Kohász. A döntőben: MTK junior–Szekszárdi UFC-Tóth Bt. 2–2 (büntetőkkel: 5–4). 2004: 1. Szekszárdi UFC-Tóth Bt., 2. Szentlőrinc, 3. MTK junior. A döntőben: Szekszárdi UFC-Tóth Bt.–Szentlőrinc 3–2. 2003: 1. DFC-Karmacsi Autó, 2. Horfer Serleg, 3. Tér-Váz Kft. A döntőben: DFC-Karmacsi–Horfer Serleg 4–1. 2002: 1. Szekszárdi UFC, 2. Wiedemann Rt., 3. Hawaii Lotto Sport. A döntőben: Szekszárdi UFC–Wiedemann Rt. 8–3. 2001: 1. Szekszárdi UFC, 2. Hyundai-Tér Váz Kft., 3. Wiedemann Rt. A döntőben: Szekszárdi UFC–Hyundai Tér-Váz Kft. 6–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!