Sport

2008.02.23. 20:03

Ezúttal szó sem volt izgalmakról

Nem lett rangadó az Atomerőmű SE és a Planet Leasing Dombóvár férfi kosárcsapatának összecsapása. Az Atom fantasztikus kezdés után lelépte a megszeppent DKC-t, így idén mindkét bajnokin jobbnak bizonyult a megyei riválisnál.

Rónai Gábor, Hanol Erzsébet

Atomerőmű SEPlanet Leasing Dombóvár KC 8146 (2412, 215, 1015, 2614). Paks, 1500 néző. V: Cziffra, Hegedüs T., Török. ASE: MÉSZÁROS Z. 13/9, MURRY 19/9, Kiss Zs. 3/3, HORVÁTH Z. 8, GULYÁS 21/6. Csere: Panta, Stevenson 7, C. Brooks 6/6, Toroman 1, Csaplár-Nagy E., Horányi 3/3. Edző: Sabáli Balázs. DKC: English 8, Mills 15/3, Deák 3/3, Sanders 6, Wiley 9/6. Csere: Bódi 2, Balogh L., Molnár M. 3/3, Vas P. Edző: Dzunics Braniszlav.
Az eredmény alakulása: 2. perc: 5–3, 4. p.: 15–4, 7. p.: 19–9, 13. p.: 30–13, 16. p.: 37–15, 18. p.: 41–15, 23. p.: 49–19, 26. p.: 52–23, 33. p.: 58–36, 36. p.: 69–39, 38. p.: 76–41.

Mestermérleg
Sabáli Balázs: – Nem várt nagyarányú győzelmet arattunk. Nagyon fontos volt, hogy az elején megfogtuk a dombóváriakat. A harmadik felvonásban volt egy kisebb hullámvölgy a játékunkban, de a rivális nem tudta veszélyeztetni magabiztos sikerünket.
Dzunics Braniszlav: – A paksiak ma nagyon jó napot fogtak ki, mi pedig nem tudtuk saját játékunkat játszani. A szünet után más felfogásban kosárlabdáztunk, de ez is kevés volt. Az ASE ma ennyivel jobb volt.

Egyöntetű volt a vélemény a csarnokban a mérkőzés előtt: az őszi csatát nem lesz könnyű felülmúlni. Aki akkor ott volt a Vasút-csarnokban, élete végéig emlékezni fog a rangadóra, amelyet kétszeri hosszabbítás, megannyi izgalom után 112–108-ra nyert meg az ASE. Pakson sosem jött ki a lépés a Dombóvárnak, ám mikor reménykedtek volna egy bravúrban ha nem most, amikor a Planet a második, az Atom pedig a hatodik helyről várta az összecsapást. Dzunics mester néhány perccel a kezdés előtt még azon kesergett, hogy Simon Nándor ujjsérülés miatt kivált, márpedig a fiatal védekezésben nagyon hasznos tagja a mai DKC-nak. Nem tudni, hogy ezt érezte-e meg csapata, vagy a megilletődöttség tette, de semmi sem jött össze az elején Englishéknek. Az Atom szenzációsan védekezett, a korábban sokat kritizált Murry nagyon elkapta a ritmust, s Gulyást sem tudták tartani Sandersék. Már a negyedik percben megvolt a tízpontos különbség a felek között, nem csoda, hogy Braniszlav Dzunics kikérte első idejét. Sokat nem ért vele, a DKC rendkívül fegyelmezetlenül kosarazott (vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy nem tudott mit kezdeni a Gulyás-Horváth alkotta fallal), az Atom pedig támadásról támadásra növelte előnyét. A második tíz perc aztán maga volt a pokol a DKC-nek, csupán öt pontra futotta Millsék erejéből, a 19. percben már „Harminc” felkiáltással nyugtázta kedvencei remeklését az ASE-tábor. A fordulás után az Atom nem „törte magát”, a DKC pedig nem volt képes ritmust váltani. Az elején mindkét oldalon sokat rontottak a játékosok, nem csoda, hogy egy negyed alatt csupán 25 pontra volt képes együttesen a két rivális. Aztán ismét felpörgött a Paks, a DKC pedig beletörődött, hogy ezen a napon nem ők diktálják a ritmust. Csüggedésre ennek ellenére nincs okuk a DKC-drukkereknek, hiszen nem is olyan régen már átélt hasonlót a csapat. Szolnokon megsemmisítőnek tetsző húszpontos vereséget szenvedett, aztán hazai pályán megrázta magát és egy harmincassal búszúztatta el az Olaj együttesét a Magyar Kupából. Szerdán az Albacomp bánhatja, hogy most is kisiklott a Vasút. Az ASE pedig? Nos, a paksiak úgy tűnik végre összeálltak, ez pedig nemcsak a szerdai, kecskeméti MK-meccs, hanem a bajnoki hajrá előtt is jó előjelnek tűnik.

Büntetők dobószázaléka: 18/13 72%, illetve 20/13 65%

Lepattanók: 42, illetve 34.

Legtöbb lepattanó: Horváth Z. 18, illetve Mills 8.

Gólpassz: Mészáros Z. 7, illetve Bódi, English 2-2. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!