Sport

2008.04.02. 17:39

Weitner Ádám nyerő csere volt

Az ötperces hosszabbításban fordította a maga javára a mérkőzést Nyíregyházán a Paksi FC NB I-es labdarúgócsapata. A meccs egyik hőse Weitner Ádám volt, aki csereként beállva szerzett gólt a 93. percben.

Rónai Gábor

Amilyen rosszul alakult a szezon eddigi része Weitner Ádám számára, olyan jól sikerült a nyíregyházi találkozó a paksi futballistának. A téli szünetben a Felcsúttól igazolt támadó sokat volt sérült, szinte mindig valamilyen probléma akadályozta abban, hogy pályára lépjen a Paksi FC-ben. Az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendült a 26 éves futballista, aki Nyíregyházán első NB I-es gólját is megünnepelhette.
– El kell ismerni, hogy szerencsénk volt, nekem is és a csapatnak is – mondta Weitner Ádám. – Amikor Gellei Imre szólt, hogy beállok, azt az utasítást adta, hogy a jobb szélen igyekezzek minél hatékonyabban segíteni a támadásokat. Örülök hogy gólt tudtam szerezni, annak meg különösen, hogy az őrült hajrá után mi örülhettünk. Eddig nem volt szerencsém, hiszen az MTK ellen 11-est harcoltam ki, ehelyett műesésért kiállítottak, a Győri ETO elleni Ligakupa-meccsen pedig négy kapufát is rúgtam.

[caption id="" align="alignright" width="400"] Weitner Ádám (zöldben) gólja lendületet adott
[/caption]Weitner Ádám elmondta, egy pillanatig sem érezte azt, hogy kikaphatnak Nyíregyházán.
– Amikor a kapu mögött melegítettem, mondtam a csapattársaknak, hogy ha estig játszunk is, ez a Nyíregyháza akkor sem fog nekünk gólt rúgni – tette hozzá Weitner. – Még akkor sem aggódtam, amikor Szilágyi betalált – bár tegyük hozzá, inkább eltörte a labdát –, valahogy megéreztem, hogy legalább egy pont a miénk lesz. A mérkőzés első felében több helyzetünk is volt, de akkor még kimaradtak azok, aztán jött a gólom, végül pedig a 11-es, amit óriási védelmi hiba előzött meg. Persze Tököli Attilát nem érdekelte, hogy Ambrusz feleslegesen szabálytalankodott, ő odaállt a labda mögé és bevágta.
A Paks a Vasas (3–0) után a Nyíregyházát is legyőzte, s ha a Tatabánya ellen is nyer, újabb nagy lépést tesz az első tízbe kerülés felé.
– Sokkal jobb a hangulat az öltözőben, úgy érzem, megtanult győzni a csapat – folytatta Weitner Ádám. – Nagyon bízom benne, hogy megmarad a lendületünk és a Tatabánya elleni mérkőzést is behúzzuk. Jól tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, hiszen a vendégek azzal a tudattal léphetnek pályára, hogy nekik az idény végén úgyis búcsúzniuk kell az élvonaltól. Nem ígérhetek gólzáport, mert tudom, hogy egy foggal-körömmel védekező csapat elllegnehezebb futballozni. Egy a lényeg, a győzelem, a három pont megszerzése. Éppen ezért a gólzápor helyett egy sovány 1–0-val is kiegyeznék.

A Paksi FC tavaszi bajnoki mérkőzései

16. forduló: Paks–Zalaegerszeg 0–3, 17. forduló: MTK–Paks 1–1 (Gól: Báló), 18. forduló: Paks–Kaposvár 1–1 (Gól: Tököli), 19. forduló: Bp. Honvéd–Paks 2–1 (Gól: Éger), 20. forduló: Paks–Vasas 3–0 (Gól: Böde, Zováth, Tököli), 21. forduló: Nyíregyháza–Paks 1–2 (Gól: Weitner, Tököli).

A mérleg: 6 mérkőzés, 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 8 rúgott, 8 kapott gól, 8 pont. Teljesítmény: 50%

A mérleg: 6 mérkőzés, 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 8 rúgott, 8 kapott gól, 8 pont. Teljesítmény: 50%

Weitner Ádám (zöldben) gólja lendületet adott -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!