Sport

2009.03.11. 20:18

A születésnapos Bálint Réka remekelt a városmajoraiak ellen

Az elején eldöntötte a meccset a BSE, a hajráért azonban dicséret illeti a KSC Szekszárdot, amely foghíjasan is méltó ellenfél volt a női kosárlabda NB I szerdai meccsén.

TEOL/Finta Viktor

Atomerőmű-KSC Szekszárd– BSE 63–79 (16–26, 10–23, 15–15, 22–15). Szekszárd, 250 néző. V: Győrffy, Vétek. KSC: Tamis 7/3, Szavercsenko 4, BÁLINT R. 22/3, Bozóki 2, JEVTUSENKO 14. Csere: Tamás R. 2, Papp 4, Hajdu 6/6, Pető 2. Edző: Ujhelyi Gábor. BSE: HARDY 8, Zsovár 8/3, Szlimák 8/6, MAKSZIMOVICS 10/3, MILKOVA 16. Csere: Kocsis 1, KISS G. 11/3, Simon Zs. 8/3, Aranyics 4, Koncz 2, Fehér 3/3, Cseh-Szombathy. Edző: Farkas Sándor.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 9–11, 15. p.: 22–33, 25. p.: 34–58, 35. p.: 55–72.

Jól pörgött az elején a KSC, a 18. születésnapját ünneplő Bálint Réka labdát szerzett Hardy-tól, majd ziccert dobott. A 3. percben Tamis triplájával még mindig a házigazda vezetett, onnantól azonban Milková vette át a főszerepet. A több ranglistán is előkelő helyen álló fővárosi center 8 ponttal terhelte a leblokkoló szekszáridak gyűrűjét, a negyed végére már kétszámjegyű lett a BSE előnye. A kisszünetben nem tudta felrázni csapatát Ujhelyi Gábor, Jevtusenko egyedül kevés volt.

A többiek ekkor sem védekezésben, sem támadásban nem jeleskedtek. Nagyon hiányzott Wilson, aki a szintén influenzás Tamissal és Tamással ellentétben részfeladatot sem tudott vállalni a mecscsen. A negyed közepén meghibásodott az eredményjelző és a világítás is, utóbbi miatt félhomályban voltak kénytelenek kosarazni a csapatok. A nagyszünet után ismét kivilágosodott a pálya, ezzel együtt visszatért a KSC lendülete is. A harmadik negyedet egálra hozták Jevtusenkóék, úgy, hogy már harminccal is ment a BSE. Az utolsó periódusban Bálint Réka vezetésével parádés játékot mutatott a fiatal hazai gárda, és húszon belülre hozta a meccset, amiért vastapsot kapott a végén.

Így látta a találkozót a két szakvezető
Ujhelyi Gábor:
– A második félidőben egész szép megoldásokat produkáltak a fiatalok. Remélem, az influenza nem tizedeli tovább a csapatot.
Farkas Sándor: – Miután biztos előnyt szereztünk, dekoncentrálttá vált a játékunk és a lelkesen játszó szekszárdiak ügyesen kihasználták ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!