Sport

2009.04.17. 09:12

Káli Tiboré az évtized gólrekordja

Az elmúlt tíz évben senki sem rúgott nyolc gólt egy mérkőzésen a megye egyes focibajnokságban. Sőt, végiglapozva a Tolnai Népújságokat 21–0-s eredményre sem bukkantunk. Káli Tibor és a Bölcske rekordot döntött.

TEOL/R.G.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Káli Tibor (pirosban) és Pozsár István. A bölcskei csatár egy lépéssel mindig a védők előtt jár (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Böde István 11-szer vette be a Nagydorog kapuját a megyei II. osztályú focibajnokság 2004/2005-ös idényében. Csapata, a Madocsa akkor 17–0-ra nyert. A Nagydorog az idény végén utolsóként esett ki az osztályból, mindössze egy döntetlent értek el és 9–223-as gólarányt hoztak össze. Azt már csak kiegészítésként tesszük hozzá, hogy Böde az évad végeztével 61 (!) góllal zárt.

Azt nem tudhatjuk, hogy a megye egyes Zomba csapata hány ponttal zárja az idényt, s azt is lehetetlenség megtippelni, hogy milyen gólaránnyal fejezi be a szezont. Az azonban tény, hogy jelenleg 4 ponttal, 6 rúgott és 123 kapott góllal sereghajtó. A csupa ifikkel felálló zombai gárda (hol vannak már azok az évek, amikor az Orosz–Szedlák kettőstől rettegtek az ellenfelek?) tavasszal négy katasztrofális vereségbe futott bele: az Őcsénytől 14–0-ra, a Tolnától és a Bátaszéktől egyaránt 12–0-ra kapott ki, most pedig a Bölcske gázolt át a csikócsapaton.

A 21–0-s diadal párját ritkítja a megyei élvonalban, ami nem is csoda, hiszen itt mégiscsak szűkebb pátriánk legjobb (?), nem NB-s csapatai szerepelnek. Persze azért akadt példa arra, hogy valamelyik csapatnak nagyon kijött a lépés. Nem is kellett nagyon messzire visszamenni az időben: a 2007/2008-as bajnokságban például a Tevel 16–1-re verte a Madocsát. De ennyi és nem több. Volt sok 10–0-ás eredmény, találtunk több 11–0-t is, de kétszámjegyű, kettessel kezdődő produkcióra nem leltünk az elmúlt tíz év statisztikáit böngészve. Kijelenthető: a Bölcske a 21–0-val az utóbbi egy évtized gólrekordját állította fel.

Nemcsak a 21–0 rekord azonban, de Káli Tibor nyolc gólja is az. Megsüvegelendő a bátaszéki Horváth Péter produkciója, aki az idei szezonban egyszer vágott egy hetest (ugyancsak a Zombának), a 2002/2003-as pontvadászatban pedig a dunaszentgyörgyiek nyurga támadója, Weisz József ünnepelhetett hétszer a Kajdacs 11–0-s leigázása során. Hatgólos játékos is kettő akadt, mindketten a tavalyi idényben remekeltek. Lamm Ádám a Dunaföldvár–Madocsa (11–3), Máté Zoltán a Tevel–Madocsa (16–1) összecsapáson szórta meg a riválist.

Az egy meccsen öt gólt jegyzőkből is akadt jó pár (Gábor Gergő, Domonkos Csaba, Kollár Sándor, Szakács Szabolcs), a négy- és háromtalálatosokból pedig egyenesen Dunát lehetne rekeszteni. Végezetül annyit: Káli Tibort az idény kezdetekor azért igazolta le a Bölcske, hogy góljaival az NB III-ba segítse az együttest. Jó úton jár, hiszen a mostani nyolcassal együtt immáron 29 találatot jegyez, és természetesen vezeti a góllövőlistát. Csapata a Bölcske pedig a bajnokságot, és a 21–0-val bizonyosan újabb lökést kapott az aranyérem megszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!