Sport

2009.04.06. 16:02

Nem sok az előny, de megtartható a visszavágón

Hétpontos előnyt szerzett a B-Beton Bonyhád kosárcsapata a Salgótarján ellen a férfi NB I/B negyeddöntőjének odavágóján. A visszavágót szombaton rendezik.

TEOL/Kovács Péter

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tömösváry Máté 19 ponttal járult hozzá a bonyhádi együttes győzelméhez (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Története legfontosabb mérkőzése előtt állt a B-Beton Bonyhád, amely a Keleti csoport küzdelmeit nagy fölénnyel megnyerő Salgótarjánt fogadta az NB I/B-s bajnokság négy közé jutásáról döntő párharc odavágóján. A találkozót a völgységiek kedték jobban, zártan védekeztek, és gyors leindítások után könnyű kosarakat szereztek – a negyed közepére így kilenc pontos előnyre tettek szert. A külső dobások azonban nem jöttek be a Betonnak, s egy-két eladott labda követezménye az lett, hogy a Salgótarján egy 11–2-es rohammal egyenlített. A kisszünet után ismét Lukácsék irányítottak, és Tömösváry, valamint Vörös találatával újfent kilencpontos előnyt mutatott az eredményjelző. Bár a távoli dobások ekkor is pontatlanok voltak, a betörések gyakran megoldhatatlan feladat elé állították a vendégeket. Ebben a negyedben több téves játékvezetői ítélet borzolta a csapatok és közönség idegeit.

A nagyszünet után bekezdett a Salgótarján és a palánkok alatti határozott játékának köszönhetően át is vette a vezetést (23. p.: 55–56). Murvai edző időkérése után rendezte védekezését a Bonyhád és Bartha valamint Lukács pontjaival visszavette az előnyt. Az utolsó játékrészben egy 7–0-s rohammal indítottak Rutkaiék, így a 33. percben a mérkőzés legnagyobb különségét, 11 pontos bonyhádi előnyt jegyezhettünk fel (74–63). A hajrában mindkét csapat mozgósította utolsó erőtartalékait, felváltva estek a kosarak, de a Bonyhád győzelmét már nem fenyegette veszély. A végig izgalmas, közönségszórakoztató meccsen értékes győzelmet arattak a bonyhádiak, kérdés azonban, hogy a hétpontos előny mire lesz elég az április 11-i, szombati, salgótarjáni visszavágón.

A mérkőzés statisztikája

Negyeddöntő, 1. mérkőzés. B-BETON Bonyhádi KSE–Salgótarján 91–84 (22–22, 27–20, 18–21, 24–21). Bonyhád, 250 néző. V: Kapitány, Gelencsér. Bonyhád: LUKÁCS 20/3, Lőrincz V. 10/3, Kovács B. 4/3, RUTKAI 12, TÖMÖSVÁRY 19. Csere: BARTHA 13/3, VÖRÖS F. 9/6, Lepsényi 4. Edző: Murvai Árpád. Salgótarján: SEBŐK T. 16, Szabó Z., Wehner Z. 12/3, HARTVICH 26/3, VAVRA A. 13. Csere: Kolarics 8/3, Gorski 7/3, Kiss K. 2. Edző: Dániel Tamás.

Kipontozódott: Sebők a 35. percben.

Murvai Árpád, a Bonyhád edzője: – Tudtuk, hogy egy jó csapat lesz az ellenfelünk, ami be is igazolódott a mérkőzésen. Szerencsére sikerült alkalmazkodnunk ellenfelünk játékstílusához, bár számunkra kissé szokatlanok voltak a kemény ütközések.

Kipontozódott: Sebők a 35. percben. Tömösváry Máté 19 ponttal járult hozzá a bonyhádi együttes győzelméhez (Fotó: Gottvald Károly) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!