Sport

2010.02.08. 11:59

Ki foglalja el Dzunics helyét az ASE padján? Vannak jelöltek!

Dzunics Braniszlav szombaton lemondott. Az Atomerőmű SE edzője beleunt a sorozatos kudarcokba. A klubvezetés nem marasztalta.

TEOL/Rónai Gábor

Meglepte a paksi vezetőket Dzunics Braniszlav lemondása. Nem gondolták, hogy egy ilyen fontos esemény, mint a Közép Európai Kosárlabda Liga (CEBL) négyes döntője előtt szánja el magát erre a lépésre. A paksiak kedden és szerdán lépnek pályára Kolozsváron, ahol a cseh Miltra Novy Jicin, a házigazda U-Mobilteco Cluj és a BCM Elba Timisoara ellen próbálják elhódítani a sorozat trófeáját. Immáron Dzunics nélkül.

A paksiak szakvezetőjénél a pénteki, Nyíregyháza elleni hazai vereséget követően telt be végképp a pohár. Az ASE a hatodik vereségét szenvedte el a pontvadászatban. A harmadikat hazai pályán. A korábban amolyan félelmetes „oroszlánbarlangként” emlegetett Gesztenyés úti arénából az NYKK előtt a Falco KC és a PVSK is győztesen távozott. A szombathelyiek sikere még belefér, de az, hogy az alaposan meggyengült Pécs és a szabolcsiak is nyerjenek Pakson, az már nem.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dzunics Braniszlav mozdulata jelképes: már ő sem tudott mit csinálni (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

A pénteki kudarcot néhány szurkoló is szóvá tette, többen kérdőre vonták a szakvezetőt a gyenge játék miatt, néhányan nem éppen újságba való szavak kíséretében hagyták el a sportcsarnokot. Persze a szurkolónak joga van véleményt mondani, de mégsem gondoljuk, hogy ez volt az oka „Báne” távozásának. Valami mintha elszakadt volna közte és a játékosok között az utóbbi időben. A „folyósói pletykák” szerint néhányan nem ápoltak éppen jó viszonyt a trénerrel, de hát ez is a sport velejárója, nem muszáj szeretniük egymást, csak az eredmények jöjjenek. Pakson sajnos nem jöttek.

Az ASE az első kilenc bajnokiját sorozatban megnyerte, a következő nyolc partin azonban hatszor is kikapott. Igaz, hogy közben továbbjutott a nemzetközi sorozatban, de a drukkerek számára utóbbi a „nem oszt, nem szoroz” kategóriába tartozik. Őket az érdekli, hogy itthon, a hazai bajnokságban legyen a legjobb csapatuk, ők azt az érzést akarják átélni újra és újra, amit a sors – jobban mondva a csapat – megad(at)ott nekik 2009-ben, amikor feledhetetlen teljesítménnyel nyerte meg az aranyat úgy, hogy a két legnagyobb riválisnak tartott Pécset és a Falco KC-t is „agyonverte”.

A Paks jelenleg 3. a tabellán, azaz nincs nagy baj, még bármi kisülhet, akár meg is védheti címét az Atom. Az érmeket ugyanis a rájátszásban osztják, s oda holtbiztos, hogy bejut a Paks.
„Levontam a következtetéseket, az utóbbi hetek gyenge játékáért jómagam is felelős vagyok” – mondta szűkszavúan Dzunics, aki azt is hozzátette, most egy ideig nem akar csinálni semmit, szeretné kipihenni magát.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki veszi át Dzunics helyét a kispadon, Plézer Gábor, a klub technikai vezetője annyit mondott, a közelgő megméretésekre Schmidt Béla készíti fel a csapatot. „Most a négyes döntőre készülünk, addig, amíg nem jöttünk haza Romániából, nem lesz új edzője az Atomerőmű SE-nek.

Bajnoki arannyal köszönt el a paksiaktól

Dzunics Braniszlav 1964. május 30-án született. Edzői pályafutását a Dombóvár KC csapatánál kezdte 2005-ben, majd a ZTE KK kispadját foglalta el. 2006 és 2008 között a Kaposvári KK edzője volt, majd ismét visszatért Dombóvárra és nem sokkal később Kaposvárra. Az ASE 2008-ban vásárolta ki a Kaposvári KK-tól. Legjobb edzői eredményét az Atomerőmű SE-vel érte el, a 2008/2009-es bajnokság megnyerésével. A Dombóvár KC-vel a 2. helyen végzett a 2007/2008-as pontvadászat alapszakasz-bajnokságában. 2009-ben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az év edzőjének választotta.

És, hogy ki ülhet le végül az irigyelt paksi kispadra? Bizonyosan lenne (és van is) jelentkező bőven. A magyar mezőnyben akad néhány olyan edző, akit az „előadáshoz” szokott drukkerek el tudnának képzelni az Atom-padon. A „zuhanyhíradó” szerint Sztojan Ivkovics az egyik jelölt, igaz neki élő szerződése van a Kecskeméttel, de hallani lehet Szrecsko Szekulovics nevét is, aki pedig az Albacomp alkalmazásában áll.

Olyan tréner, aki nincs elkötelezve, egy van, mégpedig Mészáros Lajos, a magyar férfi válogatott szakmai igazgatója. Ilyenkor persze felerősödik a „paksi vonal” is, néhány jól informált tudni véli, hogy a korábbi sikeredző, Fodor Péter tér vissza, de ilyen úton minden jónevű szakembert összeboronálhatnánk a címvédővel.
Bárki legyen is azonban a kiválasztott, bárki is foglalja el Dzunics üresen maradt helyét, tudnia kell, nagyon magasan van a léc. Leverni pedig nem lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!