Sport

2010.04.12. 15:48

Gellei Imre helyett Kis Károly a Paks új vezetőedzője

Edzőt cserélt az NB I-ben szereplő Paksi FC labdarúgócsapata. Az eddigi vezetőedző, Gellei Imre helyét Kis Károly foglalja el.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gellei Imre belefáradt a sorozatos kudarcokba és jobbnak látta, ha átadja a helyét (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Gellei Imre hétfőn délután közölte a klubvezetéssel, hogy a sorozatos kudarcok miatt lemond és átadja a helyét. A korábban a Vácnál, a Nyíregyházánál és a Pécsi MFC-nél is dolgozó Kis Károly pályaedzőként dolgozott Gellei Imre mellett a Paksi FC-nél. A Paks tavasszal hét mérkőzésen mindössze három pontot gyűjtött, emellett négy vereséget szenvedett, így az őszi 9. helyről a 14. pozícióba csúszott vissza a tabellán. Gellei Imrétől nem válik meg a Paks, a vezetőség hosszú távon szeretné magához kötni a korábban a magyar labdarúgó-válogatottat is dirigáló szakembert.

– Vasárnap este hosszasan beszélgettünk a jövőről Gellei Imrével, ma délelőtt pedig tovább folytattuk az egyeztetéseket – mondta Haraszti Zsolt, a PFC ügyvezetője. – Imre úgy vélte, a csapatnak új impulzusokra van szüksége és felajánlotta lemondását – tette hozzá az ügyvezető. 

Kis Károly egyelőre az idény végéig tölti be a Paksi FC vezetőedzői posztját, a klubvezetés az elért eredmény függvényében (az első tízben kellene végeznie a Paksnak) határoz az esetleges hosszabbításról.

A Paksi FC szombaton a bajnokságban listavezető Videotont fogadja.

Gellei Imre 21 győzelmet ünnepelhetett

Gellei Imre 2007 szeptember 29-én a Paksi FC–Fehérvár (2–1) találkozón ült először a Paksi FC kispadján. A sors fintora, hogy a PFC szombaton éppen ismét a Videotonnal játszik a bajnokságban. A PFC irányításával mindkét szezonban a 11. helyen végzett. Gellei Imre dirigálásával a Paks 73 bajnokit vívott, ezeken 21 győzelem, 25 döntetlen és 27 vereség volt a mérleg. A Paksi FC Gellei irányításával bejutott a Ligakupa döntőjébe: április 28-án Kecskeméten a Debrecennel játszhatnak az elsőségért Tököliék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!