Sport

2010.05.13. 15:13

Vasemberek özönlik el Bonyhádot

Nemzetközi sportkonferenciával kezdődik június 23-án, a Dupla Ironman Világbajnokság Bonyhádon.

V. B.

Magyarországon elsőként a völgységi település rendezhet ilyen sporteseményt, kiérdemelve a Nemzetközi Ultratriatlon Szövetség elismerését - mondta Tamás Zsolt főszervező.

- Az ötnapos programsorozat minden eddiginél nagyobb összefogást igényel a szervezőktől és a településen élőktől - közölte a Művelődési Központban tartott lakossági tájékoztatón szerdán Tamás Zsolt.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tamás Zsolt gyerekekkel. A sport mellett szabadidős programok is lesznek Fotó: Kiss Albert
[/caption]
- A következő hetekben folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot a szervezés állásáról. A mostani rendezvényen 15 országból várhatóan 64 sportoló látogat a völgységi településre, amely szigorúbb biztonságtechnikai, balesetvédelmi előkészületeket igényel. Ez főként a 4,3 km-es kerékpárpálya és az 1340 méteres futópálya mentén várható - tette hozzá a főszervező.

A tájékoztatón elhangzott, hogy továbbra is várják az önkéntes segítők jelentkezését, hiszen a verseny zavartalan lebonyolításához a rendőrség és a polgárőrség munkáján kívül civilek közreműködésére is szükség van. Az idei megmérettetésen 24 magyar versenyző áll rajthoz. Küzülük kettő Tolna megyei, Fischer János Bonyhádot, Brauer-Orbán Károly pedig Tamásit képviseli.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!