Sport

2010.06.15. 11:31

Feltették az i-re a pontot

Ősszel veretlenek maradtak a bajnokságban, a Hepp Kupában döntőt játszottak. A rájátszás utolsó meccsén 25 pontos hátrányból álltak talpra. A bravúr ezüstérmet ért. Egy kis csapat nagy éve.

Hunyadi István

A B-Beton Bonyhádi KSE NB I/ B-s férfi csapata ezüstérmet szerzett a 2009/2010-es bajnoki évadban. Az egyesület fennállásának legnagyobb sikerét érték el Lukácsék.
 
– Minek köszönhető a remek szereplés és az érem?
–  A vezetőség elvárása az volt, hogy a tavalyi hatodiknál jobb helyezést érjünk el. Sikerült együtt tartanunk a társaságot – mondta Kiszler Ferenc, a völgységi csapat elnöke. –  A Lukács, Lőrincz, Rutkai, Bartha, Tömösváry, Kovács, Lepsényi, Verli, Vörös, Csűrös, Gébert gerinc mellé csatlakozott a T-liszenszes Morgen Paksról és Márkus Kaposvárról. Úgy gondoltuk, hogy ezzel az állománnyal és az edzői stábbal elérhetjük céljainkat.

– A jól sikerült felkészülésnek és a „mély” keretnek köszönhetően ősszel nem talált legyőzőre a völgységi gárda…
– Szeptember végén kezdtük menetelésünket a Nyugati-csoportban, az őszt száz százalékos mérleggel zártuk. Elindultunk az első alkalommal kiírt Hepp Ferenc Kupában is: az első meccsen hosszabbítás után diadalmaskodtunk a nagy rivális Nagykanizsa otthonában, majd a PEAC, a Baja és a Szolnok legyőzésével bejutottunk a négyes döntőbe. Az Óbudai Kaszások elleni siker után ott voltunk a jászberényi fináléban. Végig szoros meccset hozott a házigazda elleni döntő, a hajrát a hazai csapat bírta jobban. A második helyünk azt jelentette, hogy csatlakozhattunk a tizennégy A-csoportos együtteshez a Magyar Kupában. Rekordszámú közönség, 500 néző előtt fogadtuk a Kecskemét gárdáját (67–80). 

– Közben a bajnokságban is helyt kellett állniuk.
– Sajnos a Budapest Honvéd otthonából – hiába voltunk esélyesek – fájó vereséggel távoztunk. Ismét egy győzelmi széria következett, majd Sopronban és a záró fordulóban – már biztos bajnokként – Nagykanizsán kikaptunk.

– A rájátszásban újra remekeltek és az aranyéremért csatáztak.
– A playoffban a Keleti-csoport első négy helyezettjével játszottunk oda-visszavágós rendszerben. Az Eger és a Hódmezővásárhely alakulatain kettős győzelemmel jutottunk túl, sajnos a későbbi bajnok Szedeáktól kétszer kikaptunk. Két fordulóval a befejezés előtt csak a Szeged és Bonyhád volt versenyben az aranyéremért! A mindent eldöntő hazai találkozón tizenöt pontos Beton-siker esetén elsők lehettünk volna… Nagy akarással játszott mindenki, de a döntő fontosságú mérkőzésen megremegtek a kezek (71–90). Az utolsó körben Jászberénybe látogattunk, ahol a hazai pályán elért négy pontos előny megtartása és az ezüstérem volt a tét.

– Huszonöt ponttal is vezetett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat!
– Három negyed után szinte kilátástalan helyzetbe kerültünk, mindenki elkönyvelte a vendéglátó győzelmét. Az utolsó negyedben minden energiájukat mozgósítva küzdöttek a játékosok: 40–19-re a megnyertük az utolsó tíz percet. Kikaptunk ugyan 100–98-ra, de ez egy győzelemmel felérő vereség volt, hiszen miénk lett az ezüstérem.

– A végső sorrend a valós erőviszonyokat tükrözi? Min múlott, hogy nem a legfényesebb medált szerezték meg?
– A rájátszásban Lukács Attila többször hiányzott sérülés miatt, de Tömösváry Máté és Rutkai Péter is sérülten vállalta a játékot. Ez nagyban befolyásolta a szereplésünket.

– Mit jelent az egyesület és kosárlabdázók életében a nemrég befejeződött évad?
– A játékosok, az edzők és a vezetők is örömtáncot jártak a jászberényi mérkőzés után. Mindenki örült az éremnek, ami a CSAPAT érdeme. A szponzorok és a közönség támogatása nélkül nem sikerült volna.

– Mi lesz a kerettel, milyen tervekkel vágnak neki a következő idénynek?
– Természetesen a vezetőség már az új szezonra koncentrál. Az alapembereink megtartása mellett a helyi tehetségek beépítésén lesz a hangsúly, emellett két-három új játékos leigazolását tervezzük.

– Nem beszéltünk az utánpótlásról. Milyen erős a hátország?
– Az U20-as fiataljaink a huszonnégy csapatos mezőnyben a tizenharmadik helyen végeztek. Ez ugyan gyengébb eredmény a megszokottnál, de az ellenfeleknél három-négy évvel idősebb kosárlabdázók szerepelnek. Kadett csapatunk tovább fejlődött, biztató eredményt ért el a regionális bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!