Sport

2010.06.16. 15:55

FGKC: a dobogónál jövőre sem adnák alább

„A dobogós helyezés a bennünket egész évben sújtó sérülések tükrében kitűnő eredmény” – mondta Bay Attila, az NB II-es szekszárdi női kézilabda klub, a Fekete Gólyák KC elnöke a csapat éremosztó-vacsoráján.

TEOL/F.L.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A bronzérmes szekszárdi csapat (Fotó: F.L.)
[/caption]

A Fadd-Domboriban megnyílt Sárkányhajó étteremben rendezett ünnepségen az egyesület első embere némi hiányérzetről is beszélt, hiszen az FGKC gárdája mindössze rosszabb egymás elleni eredményének köszönhetően szorult az ezüstérmes, ugyancsak 30 pontos Csurgó mögé.
A gárda trénere, Farkas Attila is elsőként az eredményes munkához szükséges nyugodt hátteret emelte ki. Szakmai értékelésében rámutatott: a bronzérem elsősorban a jó védekezésnek köszönhető, a Délnyugati-csoportban a második legkevesebb gólt a kapták a Gólyák.

Előrelépést elsősorban az eredményes támadójátékban vár a mester. Farkas Attila szerint átlag feletti teljesítményt nyújtott a 160 találatával a csoport góllövőlistáján harmadik Német Judit, továbbá Bálint Tímea és a góllövésen túl a szervezőmunkából is oroszlánrészt vállaló Mizsák Dominika, de a sérüléséig kitűnően védett Schell Gabriella is. Az FGKC augusztus 9-től, heti öt edzéssel kezdi meg a felkészülést az új idényre, amelyben a dobogónál már nem szeretnék alább adni a szekszárdiak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!