Sport

2010.06.27. 11:12

Lehet, hogy búcsút int a NAC Bredának

Nem futott valami jó szezont a NAC Bredával Fehér Csaba, aki csapatával csupán a 10. helyen végzett legutóbb a holland bajnokságban. A válogatott védőnek hosszú szabadsága után hétfőn kell ismét edzésre jelentkeznie.

TEOL/Rónai Gábor

– A tizedik helyezésnél bizonyosan többet reméltetek. Jól gondolom?
– Ha azt nézzük, hogy szinte egész évben ott voltunk az első nyolcban, akkor azt mondhatom, hogy csalódás számunkra a legutóbbi szereplés – felelte Fehér Csaba. – Sajnos az utolsó két meccsünket elszúrtuk, a Heerenveen ellen csupán 0–0-ra végeztünk, a bajnok Twentétől pedig 2–0-ra kikaptunk, így lecsúsztunk az európai kupaindulást jelentő helyekről. Utóbbi meccsen ráadásul ki is állítottak, így mondhatom, hogy számomra kétszeresen is keserűen zárult az idény.

– A csalódást jelentő szereplésnek előnye is volt számodra, hiszen így jócskán kitolódott a nyári szabadságod.
– Valóban, az utóbbi évek leghoszszabb vakációja jutott számomra, hiszen már május huszadikán kimenőt kaptam. Korábban, amikor érintettek voltunk a bajnoki rájátszásban, s ezáltal nemzetközi kupaindulásra készültünk, sokkal korábban kezdtük a felkészülést. Vasárnap utazom vissza Bredába, hétfőn kell először edzésre jelentkeznem.

– Tudod már, hogy milyen csapathoz térsz vissza?
– Vezetőink már az idény közepén igazoltak két játékost, amúgy nem nagyon szokott változni a keretünk. Most minden a világbajnokság körül forog, de biztos vagyok benne, ha lezárul a dél-afrikai torna, jönnek még új fiúk. Kapkodniuk mindenesetre nem kell a vezetőknek, hiszen augusztus 31-ig lehetőségük van még erősíteni a kereten, hogy még egyszer ne teljesítsünk ennyire gyengén, mint az elmúlt szezonban.

– Ha már a világbajnokságot említetted: hogy tetszik, van favoritod?
– Az elején voltak olyan meccsek, amelyek nem voltak éppen nézőcsa-logatók. Különösen a nagyok szenvedtek sokat, gondolok itt az angolokra, a franciákra vagy az olaszokra. Utóbbi kettő már el is búcsúzott a tornától. Ám nincs mit csodálkozni rajta, kitűnő játékosokkal érkeztek, akiket igencsak kifacsart a bajnoki idény. Egy ilyen tornán pedig nagyon fontos a frissesség, a formaidőzítés. Amúgy az argentinok vagy a hollandok végső sikerét várom. És szorítok Ghánának is. Matthew Amoah személyében egy csapattársam is játszik az afrikaiaknál, miatta is szeretném, hogy sokáig jussanak.

– Tizenegyedik szezonodat kezded Hollandiában, a Bredához még egyéves szerződés köt. Kitöltöd? Hosszabbítasz? Netán hazatérnél?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fordul meg egyre többször a fejemben mostanában a hazatérés lehetősége. Szó, mi szó, remekül érzem magam Hollandiában, szeretek Bredában futballozni, de 35 évesen már nem olyan, mint amikor fiatal az ember. Tizenegyedik évemet kezdem Hollandiában, ebből a nyolcadikat Bredában, de játszottam a PSV Eind-hovenben és a Willem II Tilburgban is. Ilyenkor már nem elsősorban a pénz, a karrier számít, inkább az érzelmek dominálnak. Most már a családomra is gondolnom kell. Ha a vezetők ragaszkodnak hozzám, örömmel maradok, de ha nem, akkor nem zárható ki az sem, hogy hazatérek. Akár már az idén sor kerülhet erre.

– Újpesten most elkelne egy ilyen rutinos futballista, mint te, hiszen sok a fiatal, a jövő csapatát építik a Megyeri úton. A vezetők biztosan örülnének, ha tapasztalatoddal segítenél nekik.
– Magyarországról még senki nem keresett. Ha azonban valóban hazatérek, az Újpest mindenképpen elsőbbséget élvez majd a többi együttessel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!