Sport

2010.10.30. 20:04

Hihetetlen végjátékban nyert az Albacomp Pakson

Hihetetlen izgalmas végjátékban az Albacomp nyerte a férfi NB I szombati paksi rangadóját. Dzunics Braniszlav borsot tört korábbi kenyéradója orra alá.

TEOL/Rónai Gábor

Atomerőmű SE-Albacomp 64-67 (13-19, 19-18, 9-13, 23-17). Paks, 1300 néző. V: Pálla, Benczur, Kapitány. ASE: Mészáros Z. 2, PAVLÍK 23/12, Hodges 2, I. Johnson 9, SALES 22/3. Csere: Kovács Á. 2, Körtélyesi 2, Morgen 2. Vezetőedző: Horváth Imre. Albacomp: SIMON B. 11/3, HANGA 13/9, Hollis 7/3, Keller 4, Jones 12. Csere: Bódi 6/6, CROCKER 11/3, Antal, Madár 3/3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 7-4. 6. p.: 9-12. 8. p.: 11-17, 12. p.: 16-19, 15. p.: 22-26. 17. p.: 29-30. 22. p.: 32-44. 28. p.: 37-47. 33. p.: 43-54. 36. p.: 49-61. 38. p.: 55-62.
Kipontozódott: Körtélyesi a 39., Keller a 39., Pavlík a 40. percben.

Össze sem lehetett hasonlítani a két csapat háza táján uralkodó hangulatot a bajnoki rajtot megelőzően. Az Albacomp pazar felkészülést tudhatott maga mögött, tizenegy edzőmeccsét kivétel nélkül megnyerte, nem csoda, hogy a drukkerek - no meg a hozzáértők - már-már bajnoknak kiáltották ki a fehérváriakat. Pakson nem volt ok a bizakodásra, az Atom 12 felkészülési találkozójából csupán hármat tudott megnyerni, a szurkolók nehezen fogadták el, hogy egy szinte teljesen átalakuló csapatnak idő kell ahhoz, hogy eredményes legyen. Négy bajnoki arannyal és négy Magyar Kupa-győzelemmel ez érthető is, nem ilyenhez voltak szokva a drukkerek az elmúlt években. Aztán elkezdődött a szezon és elkezdtek jönni az eredmények. Az ASE négy bajnokijából hármat (Szeged, Kaposvár, Kecskemét) megnyert, és csak azért nem négyet, mert Pécsett a hajrában hagyta kicsúszni a kezei közül a győzelmet. Az Albánál nem volt ilyen fényes a helyzet, a felkészülési időszakban szárnyaló fehérváriak csak kétszer győztek (Nyíregyháza, Falco), kétszer pedig kikaptak (Sopron, Szolnok).

Dugig telt az ASE-csarnok a rangadóra, legutóbb a Zete elleni bajnoki döntőn voltak ilyen sokan. Az Atomerőmű eddigi játékával és eredményeivel kiharcolta magának a „táblás” házat, és azt, hogy végre ismét mellé álljon közönsége. Nem is kellett csalódnia annak, aki jegyet váltott, kifejezetten jó meccset vívott a két csapat. Sales és Johnson nagyon élt az első percekben, a Paks el is húzott 9-4-re. Nem túlzás, nagyon jól játszott az ASE, tombolt is a csarnok. Az év második hónapjában még az ASE alkalmazásában álló Dzunics Braniszlav aztán gyorsan összekapta övéit, és a fehérváriak egy 8-0-val fordítottak. Kissé leült az ASE, az Alba pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználta. Meg is léptek a fehérváriak, de lezárni persze nem rázták le a Paksot. Azért vezettek, mert az Atom jóval többet rontott, a kezdeti lendülete teljesen tovatűnt. Ennek ellenére jó volt a meccs, lüktetett a játék, és ez a második tíz percben sem változott. A fehérváriak tartották előnyüket, de a Salesék szívósan tapadtak, és mindig ott voltak egy lépéssel az Alba mögött. A 17. percre egészen közel kerültek: Pavlík szenzációs hármasa után már csak egy ponttal (29-30) mentek a vendégek. A szünetre ötpontos előnyt vitt magával az Alba.

A fordulás után sajnos ismét gyengébbik énjét mutatta az Atomerőmű, a Dzunics-gárda pedig Hanga és Crocker kosaraival komoly előnyre tett szert (22. p.: 32-44). Félő volt, hogy annak a drukkernek lett igaza, aki a sajtóasztal mögött lemondóan legyintve annyit mondott: „Most úszott el végleg a hajó”. Az Atom azonban még ekkora hátrányban sem adta fel. Ment előre rendületlenül, és ennek meg is lett az eredménye. Talán senki sem gondolta volna a csarnokban, de egy perccel a vége előtt három pontra feljött a Paks, és még az utolsó támadásnál is volt esélye az egyenlítésre. Nem sikerült. Csüggedésre viszont nincs ok, csupán annyi történt, hogy a csapatépítésben előrébb járó együttes győzött. Az idény azonban hosszú, és amúgy sem az alapszakaszban kell remekelni.

Így látta a két szakvezető
Horváth Imre:
- Sajnos támadójátékban kevesebbet nyújtottunk, nehezen tudtuk feltörni az Alba védekezését. Dicséretes, hogy nem adtuk fel, kis szerencsével nyerhettünk volna…
Dzunics Braniszlav: - Bebizonyítottuk, hogy jó védekezéssel is képesek vagyunk egy rangadót megnyerni. Örülök a sikernek, de látom, hogy a játékunkon van még mit javítanunk.

TEOL/Rónai Gábor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!