Sport

2010.10.10. 20:42

Örömfocival rukkolt elő a PFC

Szebbnél szebb gólokat lőve ütötte ki a Pápát a Paksi FC az NB I 6. fordulójából elhalasztott, szombaton pótolt mérkőzésén. Bartha László duplázott, Vayer Gábor pedig ritkán látható gólt ollózott.

Rónai Gábor

Kettőezernyolc augusztus kilenc: Kaposvár–Paks 3–5. Több mint két évet kellett várniuk a paksi drukkereknek arra, hogy kedvenceik hasonló pazar produkcióval rukkoljanak elő. Kettőezertíz október tíz: Paks–Pápa 4–0. Hosszú időt kellett várni, de megérte.

A Paks az egész mérkőzésen sokkal jobban futballozott, és ha Szűcs Lajos nem véd ilyen jól, nem négy, hanem hat, hét, vagy nyolc is lehetett volna a vége. Kár, hogy ilyen kevesen látták a találkozót, az idei Paksi FC sokkal több nézőt érdemelne.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fotó: G. K.
[/caption]
Vayer Gábor ollózott góljáról még sokat fognak beszélni, mint ahogy Bartha László két találatáról is. A fiatal középpályás paksi pályafutása legjobb teljesítményébel rukkolt elő, a lassú pápai védők és körülményes középpályások képtelenek voltak tartani a lépést a paksiak 39-esével, aki fickándozott a rivális futballisták gyűrűjében, és kis túlzással azt csinált, amit akart.

De Vayer és Bartha mellett meg kell említeni Montvai Tibort is, aki szintén nagyszerű játékkal rukkolt elő. Passzai, elfutásai már az első félidőben sejtették, hogy gólt fog szerezni, s a második játékrészben meg is „érett” a kiváló produkció gyümölcse.

A Paks régen látott jó futballal rukkolt elő, s sosem látott magasságokba lépett előre a bajnoki táblázaton. Kilenc meccséből négyet nyert az atomcsapat, amelynek játékosai és szurkolói ezen siker tudatában fájlalhatják igazán, hogy egy hete vereséget szenvedtek a Bp. Honvédtól. Azzal a három ponttal dobogós lenne a Paksi FC...

„A Pápa az eddigi meccsein rendre támadófocival rukkolt elő, ennek bizonyítéka, hogy 17 gólt szereztek a szezonban. Felkészültünk a játékukból, alaposan megszerveztük a védekezésünket, hogy ne maradjon területük a gyors pápai futballistáknak.

Számítottam rá, hogy feljebb fogják tolni a védekezésüket, nem véletlenül volt már az első félidőben is két hatalmas ziccerünk, és több olyan játékhelyzet is kialakult, amikor létszámfölénybe tudtunk kerülni. Nagyon jó időben jött a vezetőgólunk, hiszen lélektanilag is sokat segített, hogy vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

Tudtam, hogy a második félidőben a Pápa ki fog támadni, így megnyílik majd a terület előttünk. Látványos akciókat vezettünk és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Nagyon örülük a sikernek, és annak, hogy szurkolóink is díjazták a csapat teljesítményét és együtt ünnepelték a játékosokkal a sikert” – nyilatkozta Kis Károly, a PFC vezetőedzője.

Az atomvárosiak két döntetlen és egy vereség után először győztek hazai pályán. Kár, hogy nagyon kevesen látták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!