Sport

2010.10.15. 12:53

UKSE–Érd: négypontos mérkőzés vár a Szekszárdra

Újoncrangadót játszanak ma a női NB I-ben: a pont nélkül álló UKSE Szekszárd a négypontos ÉTV-Érdi VSE-t fogadja (18 óra).

Balázs László

Az ötödik mérkőzés következik a két csapat párharcában. A 2008/2009-es bajnokságban az UKSE hazai pályán 35–32-re győzött, a visszavágón 26–23-ra a Pest megyei gárda nyert. Tavaly kétszer Németh Helgáék diadalmaskodtak: Szekszárdon 28–32, míg az érdi csarnokban 37–28 lett a végeredmény.

– Jó szerkezetű csapat az Érd. Feltörekvő fiatal tehetségek és rutinos játékosok alkotják. Előbbi kategóriába tartozik az öt junior válogatott játékos (Janurik, Kovács, Oguntoye, Tamás és Kisfaludy), utóbbiba pedig a sok nagy csatát megélt Németh Helga, Pádár Margit, Őri Cecília, Wolf Alexandra négyes sorolható – mondta Kovács Jenő, az UKSE vezetőedzője.

– A felállt fal elleni támadásaik sebessége feltűnő, az átlövőik pedig minden helyzetből tüzelnek. A Wolf-Kovács átlövő párost le kell ütköznünk, a beállóst pedig ki kell zárnunk. Fontos, hogy védőfalunk Kisfaludy Anett előtt helyezkedjen. Arra is felkészülünk, ha valamelyik játékosunkat követő emberfogással őrzik Gyetvánék.

Mindkét fél számára nagyon fontos összecsapás következik. Csapatom az első győzelméért harcol majd, az érdiek számára pedig csak akkor ér sokat a Siófokon szerzett két pont, ha ellenünk is nyernek. A győzelmükkel leszakíthatnák a tabellán mögöttük álló hármast. Mindkét csapaton nagy lesz a nyomás – mentálisan is fel kell készülnünk.     

A vendégek eddig kétszer győztek (Újbuda, Siófok), négyszer vesztesen hagyták el a pályát. Az eredménysorukat böngészve feltűnő, hogy kis különbségű vereségeket szenvedtek: a Fraditól 34–30-ra, a Váctól 33–26-ra, míg a Békéscsabától 29–24-re kapott ki Szabó Edina edző együttese. A gyors lerohanásait hatékonyan kihasználó Érd ellen fontos lesz a jó védekezés és a helyzetkihasználás. 

Az UKSE balszélsője, Horváth Petra egész héten nem edzett, az ő játéka kérdéses, Weigel Zita és Milena Vranes viszont felépült vírusfertőzéséből. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!