Sport

2010.10.08. 21:05

UKSE: küzdeni tudásból ötös

A női NB I 6. fordulójában remek hangulatú mérkőzésen a második félidőt botrányosan kezdő UKSE Szekszárd csapata kikapott a Ferencvárostól.

Balázs László

UKSE Szekszárd–FTC-Jógazdabank 28–38 (16–21). Szekszárd, 1000 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi. Szekszárd: KURUCZ– SZEKERCZÉS 4 (1), GULYA 5, Jankovics, Hegyi 1, FAUSZT 7 (1), Horváth P. 2. Csere: Mészáros M., Pap T. (kapusok), Kopecz 1, Kovács N. 2, Vranes 1, Weigel 5 (3). Edző: Kovács Jenő.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fotó: Gottvald Károly
[/caption]
FTC: Pastrovics– Kovacsicz 4, Németh Cs. 3, Szamoránsky P. 2, SZUCSÁNSZKI 10 (1), TOMORI 10 (2), Szádvári 1. Csere: Abramovics (kapus), Dajka 2 (2), Szarka 2, Balogh B. 1, BARI-NAGY 3, Trufán, Szamoránsky A., Deáki. Edző: Elek Gábor.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 0–2, 10. p.: 3–5, 16. p.: 5–9, 21. p.: 11–14, 26. p.: 13–17, 34. p.: 16–24, 42. p.: 21–29, 50. p.: 23–34, 56. p.: 27–36.
Hétméteresek: 7/5, ill. 8/5. 
Kiállítások: 16, ill. 18 perc.

Támadásban nagyon nem találta a ritmust az UKSE a Fradi nyitott védekezése ellen a találkozó első tizenöt percében. A hazai játékosok lábbal nehezen bírták tartani a válogatott két alapemberét, Szucsánszki Zitát és Tomori Zsuzsát. Ha védekezésben nem is értették meg  egymást a kék-sárgák, támadásban viszont néha csináltak szép dolgokat Kopeczék. A fővárosi csapat kettős emberhátrányban is gólt lőtt az unott arckifejezéssel is bombagólokat szóró Tomori révén.

A zöld-fehér nehéztüzérek csak a bal felső sarokból üldözték el a pókokat – az összekuszálódott hazai védőfal nem tudott segíteni Kurucznak. Az első harminc perc hajrájában UKSE-helyzetek maradtak ki, ennek ellenére a félidei állás egy tisztes részeredménynek számít az erős FTC ellen.
A szünet után jött az UKSE most már lassan hagyományosnak számító öltöző-effektusa – 6–0-val kezdte a második játékrészt Elek Gábor csapata.

A Fradi a vendéglátó együttes rendezetlen védelme ellen szerzett könnyű gólokkal tartotta az ajándékként ölébe hulló tízgólos differenciát. Szucsánszki kiegyensúlyozottabb volt mint a svájci frank, az irányító-átlövő könnyedén szlalomozott át a szekszárdi védőfalon.

A lövészárkokból csak időnként bukkant elő a házigazda sereg: Fauszt Éva a tavaly novemberi formáját idézve zakatolt, Szekerczés Luca szélről bolondította Pastrovicsot, Kurucz Annamária a védéseivel igazolta, hogy miért ifjúsági válogatott, Gulya Krisztina erőtől duzzadó beállós játéka láttán pedig még az ínyencek is elismerően csettintettek.

Utóbbi ha még pontosabb a befejezéseknél, akár a meccs hőse is lehetett volna. Az UKSE-re még nagyon sok munka vár, ha teljesíteni akarja a kitűzött célt. A Fradit elnézve a nézők bizonyosságot nyerhettek arról, hogy hiába volt a nagy bevásárlás, ez a matéria még közel sem bajnoki aranyérem várományos.  

Kovács Jenő: – A második félidei gyenge kezdésünkkel beindítottuk a Ferencvárost.
Elek Gábor: – Elkeserítő első félidei védekezésünk után a második félidőben érvényre jutattuk erőnléti és tudásbeli fölényünket. Bár sok hiányérzet maradt bennem. Köszönjük szurkolóinknak a kitartó biztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!