Sport

2011.05.23. 19:55

Süli lemondott, Kovács lett az ASE új elnöke - fotók

Dr. Kovács Antalt választották az Atomerőmű Sportegyesület (ASE) új elnökévé a hétfői küldött-közgyűlésén. Az olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó megtartotta ügyvezetői tisztségét is. Az eddigi elnök, Süli János külföldi útja miatt levélben jelezte lemondását, de elnökségi tagsága megmaradt.

V. T.

Az Atomerőmű Sportegyesület (ASE) tavalyi kimagasló eredményeit taglaló 16 oldalas dokumentumban foglaltaknak csak töredékét hallhatták a hétfői küldött-közgyűlés résztvevői, de így is hosszú volt a sor. Dr. Kovács Antal alig győzte a sikerek felsorolását.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Kovács Antal az új elnök Fotó: Kiss Albert
[/caption]
Beszélt a férfi kosárlabda csapat ezüstérméről, a száz tagot számláló kajak-kenu szakosztályról, amelynek nevét Boros Gergely egyebek mellett világkupa győzelemmel öregbítette, a sakk-sikerekről, a szabadidő szakosztályról, amelynek 9 szakcsoportjában hétszázan hódolnak a sportnak, és persze a judóról, ahol egykor maga, most elsősorban Bor Barna és Csoknyai László gyűjti az érmeket.

Az ügyvezető-igazgató Süli Jánost helyettesítve tartott beszámolót, az egyesület elnöke külföldi út miatt maradt távol. Egy levelet azonban küldött, amelyben elnöki tisztéről lemondott, biztosítva az egyesület tagságát arról, hogy – amennyiben ebben megerősítik – az elnökség tagjaként továbbra is segíti az ASE munkáját.

A közgyűlés egyhangú szavazással támogatta megválasztását, csakúgy, mint Bognár Péterét, a Paksi Atomerőmű Zrt. humánpolitikai igazgatójáét, aki a szintén lemondott Szabó Zsoltot váltja a vezetőségben. Az elnökség javaslatára a közgyűlés dr. Kovács Antalt elnökké választotta, akinek az ily módon megsokasodott teendőiben eddigi jobb keze, Bedecs Ferenc segít majd.

Az ülés végén adták át azt a két elismerést, amelyet a szervezet elnöksége 2007-ben alapított. Az ASE Örökös Tagja Juhász Sándor lett, aki kosárlabdázóként került Paksra, majd közel két évtizeden át ügyvezetője volt az egyesületnek.

Az ASE Örökös Bajnoka címet pedig egykori tanítványa, Gulyás Róbert vette át. A tavaly visszavonult kosárlegenda pályafutása elején és végén is a paksi kosárlabdacsapatot erősítette, s úgy búcsúzott, hogy valóra váltotta álmát és fiának tett ígéretét, bajnoki címet nyert az ASE együttesével is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!