Sport

2011.07.19. 12:59

Álomszerűre sikeredett a bemutatkozása

Első paksi meccsét góllal tette emlékezetessé Hrepka Ádám, az atomvárosiak MTK-tól érkezett támadója. A 24 éves futballista hasonló folytatást remél.

TEOL/Rónai Gábor

– Kezdő voltál a Kecskemét ellen, gólt lőttél, jól játszottál. Szebb bemutatkozásról nem is álmodhattál volna!
– Amikor megtudtam, hogy kezdőként számol velem Kis Károly vezetőedző, arra gondoltam, de jó lenne egy sikeres mérkőzéssel, győzelemmel bemutatkozni, az pedig csak hab lenne a tortán, ha gólt is tudnék szerezni. Örülök, hogy mindkettő öszszejött, remélem, a folytatás is hasonlóan alakul – felelte Hrepka Ádám.

– Nem lehet azt mondani, hogy nehéz dolgod volt, hiszen erre mondják, hogy Bartha László kihagyhatatlan helyzetbe hozott.
– Valóban nem volt az! Engem is meglepett, hogy milyen üresen hagytak a védők. Köszönöm Lacinak a remek gólpasszt, tartoztam neki annyival, hogy gólra váltom a helyzetet. (Hrepka két méterről rúgta a Paks első gólját a nyitányon – A szerk.).

– Egy hónapja vagy a Paksi FC futballistája, hogy érzed magad az atomvárosban?
– Nagyon jó társaságba kerültem, kiváló a szakmai stáb, remek edzőkkel dolgozhatok, a keretet csupa képzett futballista alkotja. Jó a hangulat, tényleg csak pozitív élmények értek, amióta itt vagyok. (A hangulatról annyit: Tamási Gábor és Böde Dániel az első napokban a Tolnai Népújság újságírójának adta ki magát, és (ál)interjút készített Hrepka Ádámmal – A szerk.). [caption id="" align="alignleft" width="334"] Hrepka Ádám (zöldben) és Mohl Dávid csatázik a labdáért a Paks–Kecskemét bajnoki nyitányon (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

– A „nagy” budapesti csapatok után nem furcsa egy kisváros kis klubjában játszani?
– Egyáltalán nem. Örültem a paksi vezetők megkeresésének, és az eddigiek alapján azt mondhatom, hogy jól döntöttem, hogy elfogadtam az ajánlatot. Kellett már ez a nyugalom, ami Paksot jellemzi. Nincs reggeli dugó, nincs nyüzsgés, egy futballistának itt tényleg csak a futballra kell koncentrálnia.

– Nem lehet azt mondani, hogy csütörtökön is ilyen „nyugalom” vár rátok, hiszen a tromsői Európa Liga-visszavágó pokoli nehéznek ígérkezik. Meglesz a harmadik fordulóba jutás?
– Vayer Gabi mondta épp tegnap, hogy szerinte hatvan-negyven százalék az esély a norvégok javára, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lenne esélyünk. A Tromsö otthon nagyon erős, biztosan az első perctől kezdve támadni fognak. Jó lenne, ha sikerülne betalálnunk, hiszen az nagy lökést adhatna számunkra. Annyi bizonyos, hogy izgalmas meccs lesz, remélem, mi jövünk ki győztesen a párharcból.

– Így legyen! De térjünk viszsza egy gondolat erejéig a honi bajnoksághoz. A remek nyitány után mire viheti a Paksi FC az idén?
– Jómagam is úgy gondolom, hogy jól játszottunk, és megérdemelten nyertünk. Hogy mire vihetjük? Nagyon kiegyensúlyozott lesz az idei bajnokság, komoly harcok fognak folyni a helyezésekért, és az érmekért. Az előző idényben a bajnoki ezüstéremmel és a Ligakupa-elsőséggel magasra tette a lécet a csapat, de biztos vagyok benne, hogy nem fogjuk leverni! Szerintem ott leszünk az élmezőnyben.

– Ha Hrepka Ádám jól teljesít, Pakson akkor akár egy újabb külföldi szerződés is összejöhet számára.
– Most nem foglalkoztat a légióskodás, előbb itt, Tolna megyében szeretnék maradandót alkotni. Egy évre adott kölcsön az MTK, de a paksi klubnak opciós joga van a leigazolásomra. Ha az új szezonban is a Paks zöld-fehér mezében futok ki a pályára, akkor az azt jelenti, hogy nem teljesítettem rosszul az idei bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!