Sport

2011.08.15. 14:04

A stabil középmezőny a céljuk

A hétvégén öt Tolna megyei csapattal rajtol az NB III 2011/2012-es bajnoki idénye. A legnagyobb játékos mozgás Bátaszéken és Bonyhádon volt a nyáron.

Balázs László

Pénteken két mérkőzéssel indul az új bajnoki évad. A pontvadászatban 15 csapat vesz részt, ebből öt Tolna megyei. Papíron jól erősített a Bonyhád, gyengült az UFC. Kniesz Mátyás együttese a hétvégén kisebb meglepetésre búcsúzott a Magyar Kupától – az edző helyzetét nehezíti, hogy több játékosa sérüléssel bajlódik. A tavalyi, csalódást keltő 11. hely után idén mindenképpen szeretne előre lépni a völgységi csapat.

Az UFC-t több meghatározó játékosa is elhagyta a nyáron, kérdés, hogy az új edző új játékrendszerét mennyire tudták elsajátítani a labdarúgók. A Dombóvár kerete alig változott, az állandóság pedig sokszor célravezetőbb, mint a játékosok cserélgetése.

A Bölcskének nagy érvágás Rompos József esetleges távozása, ráadásul Buzás Attila csapatának felkészülése a hiányzók miatt elég hektikusra sikerült.

A Duna-parti alakulatnak még kell egy kis idő, hogy összerázódjon – tavasszal remek nyerő szériát futott a gárda. Beerősített a Bátaszék – ahol szükség is volt a vérátömlesztésre –, az érkező játékosokkal a biztos bennmaradást célozza meg az újonc.

A bajnokság egyik esélyese a Szentlőrinc, amely évek óta ott van a dobogón. Nem lehet tudni, hogy milyen teljesítményt nyújtanak majd a somogyi csapatok, kivétel a Kaposvári Rákóczi második csapata, Pusztai László együttese tavaly bronzérmes volt.

Az élvonalbeli tartalékcsapatok játékereje is hétről hétre változhat (BFC Siófok II, Pécsi MFC II). A nyáron több helyen anyagi gondokról lehetett hallani, ez is befolyásolhatja az erőviszonyokat.

Bátaszéki SE (újonc)
Érkezett: Tóth Péter, Mészáros Tibor (UFC Szekszárd), Kurucsai Kornél (Ausztria), Hegedűs László (Bonyhád VLC), Bóna Benjamin (Paksi FC), Várnagy Milán (Bajai LSE). 
Távozott: Tenczlinger Tamás, Hosszú Attila, Horváth Ákos (Mórágy), Gábor Péter (Cikó), Babanics Szilárd (Németország).
Edző: Kiss János. 
Célkitűzés: biztos bennmaradás, 7-11. hely.

Bonyhád VLC (tavaly 11. hely)
Érkezett: Szabó Erik, Dobra Benjamin (mindkettő Paksi FC), Hoós Dávid, Mondovics Dávid (mindkettő Paksi FC, kölcsönbe), Csóka Dániel (Tevel, kölcsönbe), Kirch Dávid (PMFC U19), Deli Dániel (UFC Szekszárd).
Távozott: Hegedűs László (Bátaszéki SE), Kovács Patrik (Komlói BSK), Krausz Márton (FK 1899 Szeged), Nagy Norbert (Hidas), Fehér Valentin (Kakasd), Breno (Szécsény FC).
Edző: Kniesz Mátyás.
Célkitűzés: 1-8. hely.

Bölcskei SE (8.)
Érkezett: Benke Viktor, Berkes Zsolt, Marosi Tamás (mindhárom Dunaújváros), Facskó József (Nagybaracska), Fazekas Péter (Dunaföldvár FC).
Távozott: Tibai Attila (abbahagyta), Rompos József (Nyíregyháza).
Edző: Buzás Attila.
Célkitűzés: minél több mérkőzés megnyerése.

Dombóvári FC-Rutin (6.)
Érkezett: Lengyel Gábor (Békéscsaba), Gál Szabolcs (PMFC II), Szűcs Tamás (Kaposvári Rákóczi). 
Távozott: Fentős Tibor (Németország).
Edző: Reith Róbert.
Célkitűzés: 1-6. hely.

Tolle UFC Szekszárd (10.)
Érkezett: Fejes Péter (Budapest Honvéd), Horváth Péter (MTK Budapest), Vizdár Zsolt (Tolna).
Távozott: Kőkuti Tamás (Pálhalma), Tóth Péter, Mészáros Tibor (mindkettő Bátaszéki SE), Deli Dániel (Bonyhád VLC), Szabó Viktor (PMFC II), Buzás Attila (Zomba).
Edző: Dienes Pált Kvanduk János váltotta a kispadon.
Célkitűzés:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!