Sport

2011.08.14. 20:00

Háromnapos derby a Völgységben - fotók

Jól sikerült a háromnapos lovasprogram, válaszolta kérdésünkre Bányai Zsuzsanna a bírói bizottság elnöke.

I. I.

A lovasok azt mondták, szép a környék, a pálya pedig változatos volt. Az érintett települések, Bonyhád, Váralaja, Kismányok, Nagymányok, Aparhant önkormányzata és a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakága szervezete a háromnapos Völgység Derbyt.
[caption id="" align="alignleft" width="334"] Közel negyven résztvevője volt a hétvégi háromnapos völgységi lovasprogramnak, amely része az országos távlovagló és távhajtó bajnokságnak Fotó: Kiss Albert
[/caption]
Pénteken volt az előzeteses állatorvosi vizsgálat és a technikai megbeszélés. Maga a verseny, amely része az országos bajnokságnak, szombaton és vasárnap zajlott, s közel negyven lovas vett részt rajta. 

A 120 és a 60 kilométeres távlovagló versenyt a felnőtt kategóriában Sík Gabriella nyerte meg. A Juniorok közt az élen végzett Bartos Viktória Pest megyéből Nyolcvan kilométeren első lett Tóth József nagyberki versenyző. A száz kilométeres fogathajtást Illés Barna szentlőrinci versenyző nyerte meg.

A 20 kilométeres hagyományőrző túra nem számít bele a magyar bajnokságba. Ez ajándék a kezdőknek ajándék vagy azoknak, akik új lóval ismerkednek.

Távonként és kategóriánként az első három helyezett kupát kapott, a szponzorok tárgyjutalmakat ajánlottak fel a versenyzőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!