Sport

2011.08.04. 16:45

Igazi presztízsmeccs lesz a szomszédvárak kupacsatája

A sors(olás) szeszélye folytán két Tolna megyei csapat került össze a Magyar Kupa főtáblájának nyitókörében.

TEOL

A Madocsa a Bölcskét fogadja, a szomszédvári rangadó igazi presztízscsata lesz a javából. A két csapat legutóbb a 2007/2008-as idényben vívott tétmeccset a megye egyben. A Bölcske akkor mindkét találkozót megnyerte: otthon 2–1-re, idegenben pedig 5–0-ra.

– A két falu között régóta megy a rivalizálás egy ilyen meccs mindig különös presztízzsel bír – mondta Erdélyi Péter, a madocsaiak megbízott edzője. – Nyerni szeretnénk, de maradunk a realitások talaján. Tudjuk, hogy a csapatok között nagy a különbség, a Bölcske a párharc esélyese. Egy meccsen viszont bármi megtörténhet, mi sem feltartott kezekkel megyünk fel a pályára. Edzőnknek, Böde Dánielnek szeretnénk meglepetést okozni, (a Paks tegnap este játszott a Hearts együttesével az Európa-ligában, és Böde csak a meccs lefújása után ér haza), ezért mindent elkövetünk egy bravúrért.

– Sosem voltam olyan meccsnek a részese, ahol két falu között ilyesfajta rivalizálás zajlott – mondta Buzás Attila, a bölcskeiek szakvezetője. – Tudom, hogy sokak számára nem vagyunk egy szerethető csapat, de a mai meccsen is bizonyítani akarunk. Engem sokkal jobban izgat egy kupameccsnél az, hogy miként tudunk ráhangolódni az NB III-as bajnokság rajtjára, ettől függetlenül viszont nagyon jó lenne nyerni Madocsán, hiszen egy szomszédvár elleni siker megfelelő alapot adhatna a sikeres folytatáshoz. 

Magyar Kupa, országos főtábla, 1. forduló. Madocsa–Bölcske, péntek 17 óra. A tervezett kezdőcsapatok, Madocsa: Molnár I.– Baka, Erdélyi P., Boris K., Kindl– Szakács V., Tóth R., Szili L., Araczki A.– Böde I., Araczki I. Bölcske: Müller– Pasker, Kern, Jenei L., Facskó– Jaksa P., Fenyősi, Jaksa G., Szili I.– Fröhlich, Benke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!