Sport

2011.08.12. 18:11

Magyar Kupa: pályán a Paks, a Bölcske és a Bonyhád

Már a második forduló mérkőzéseit rendezik a Magyar Kupa országos főtábláján. Ezúttal három Tolna megyei csapat érintett. Egyikük otthon, kettő idegenben játszik vasárnap.

TEOL/Máté Dóra

Négyen indultak, ketten maradtak. A megyei selejtezőből a Bonyhád Völgység LC, a Bölcskei SE, a Tolna VFC és a Madocsa SE vívta ki a jogot arra, hogy kiléphessen az országos kupaporondra. Közülük ketten már el is búcsúztak a további küzdelmektől. A sors szeszélye folytán a madocsaiakat a szomszédvári rivális Bölcske ütötte ki egy 6–0-s sikerrel, a Tolna pedig Bólyban kapott ki 1–0-ra egy olyan meccsen, amit jobb játékkal akár meg is nyerhetett volna. A Bonyhád 0–2-ről állt fel Szászváron, és nyert 5–2-re, pedig Tálas kiállítása miatt már a 2. perctől emberhátrányban játszottak a völgységiek. Hozzájuk csatlakozott a mostani körben a Paks második csapata (az első osztályban szereplő MVM Paks kiemeltként és nemzetközi kupaindulóként csak a 4. fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz).

„A Madocsa elleni mérkőzésünk papírforma eredménnyel zárult, a csapat úgy játszott, ahogy elképzeltem, több, az edzéseken gyakorolt játékelemet is viszontláttam tőlük – mondta Buzás Attila, a Bölcske edzője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy a Pálhalma egy osztállyal magasabban jegyzett csapat és szükségünk lesz ellenük némi szerencsére is. De megpróbálunk megfelelni saját elvárásainknak és megpróbáljuk megnehezíteni dolgukat. Ha minden összejön, akár még a továbbjutást is kiharcolhatjuk.”
Bölcskei SE–Dunaújváros-Pálhalma ASE, vasárnap, 17 óra. A Bölcske várható kezdőcsapata: Müller R.– Fenyősi, Pasker, Jenei L., Facskó– Tóth J., Besenczi I., Berényi P., Szili I.– Fröhlich, Jaksa P.

„A kupaszereplést a helyzetünknél fogva felkészülésnek tekintjük, hiszen mi a Paksi FC második számú csapata vagyunk, így különösebb célt nem tűztünk ki a fiataljaink elé – mondta Lengyel Ferenc. – De természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni és minél tovább menetelni. A Sárosd elleni mérkőzésen a cél a továbbjutás. Az ellenfelet azonban nem szabad alábecsülni, és tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen régi dunaújvárosi focisták is játszanak a sárosdi csapatban. A két osztálybeli különbséget mindenképpen szeretnénk érvényre jutattni.”
Sárosd–Paksi FC II, vasárnap, 17 óra. A Paks várható kezdőcsapata: Kiss M.– Féhr, Berkó, Racskó, Czinger– Cziráki, Budai, Pintér, Juhász– Pap R. Vári.

„A szászvári továbbjutás nagyon kellett ahhoz, hogy ezt a mérkőzést is tudjuk majd hozni, de minden tudásunkra szükségünk lesz, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót – nyilatkozta Kniesz Mátyás. – Nem lesz egyszerű a dolgunk, hiszen több játékosom is sérüléssel bajlódik, és az sem jött túl jól, hogy az utolsó pillanatban derült ki, mégis lejátsszuk a mérkőzést (eredetileg úgy volt, hogy halasztanak – A szerk.). Azonban mindent megteszünk a továbbjutásért, hiszen a célunk, hogy megismételjük a tavalyi jó szereplést, amikor is csak egy elsőosztályú csapat (a BFC-Siófok – A szerk.) tudott megállítani minket.”
Bóly–Bonyhád Völgység LC, vasárnap, 17 óra. Bonyhád várható kezdőcsapata: Kovács L. vagy Németh Ch.– Bálint, Kirch, Máté N., Fekete K.– Sebestyén N., Márk K., Czinkon, Pfaff– Márk A., Máté R.

Címkék#Magyar Kupa
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!