Sport

2011.08.17. 06:04

Tolna-Majos versenyfutás az aranyért

Hétvégén megkezdődnek a küzdelmek a megyei első osztályú bajnokságban. A tízcsapatos bajnokságból kiemelkedik a tavalyi ezüstérmes Tolna és a bronzérmes Majos. Nem nagy bátorság arra fogani, hogy kettejük közül kerül ki a bajnok.

TEOL

Ötven csapat, ebből tíz a megyei első osztályban. Az egész országban nincs még egy ilyen megye, ahol ilyen kevesen szerepelnének az elitligában. Bács-Kiskunban hasonlít a helyzet Tolnához, ott tizenkét együttes küzd az érmekért és a helyezésekért. Az ellenpélda Borsod és Csongrád, mindkét megyében 18-18 csapatos első osztály indul. A dél-dunántúli régió másik két megyéjében, Baranyában és Somogyban 16-16 csapatos a megyei elit.

Tolnában is lehetett volna több csapat: a Kisdorog, a Bátaapáti, a Dunaszentgyörgy, a Fadd, a Madocsa, a Decs, és Dunakömlőd is szeretett volna megye egyes lenni, de a gyerekhiánnyal egyik település sem tudott mit kezdeni, márpedig a Magyar Labdarúgó Szövetség csak azokat a klubokat engedte indulni, amelyek U16-os csapatot is ki tudnak állítani. Nem a megyei döntéshozókon múlt tehát, hogy ilyen kislétszámú a mezőny, hangsúlyozta Karszt József, a versenybizottság elnöke. „Ha rajtunk múlik, Tolnában is lehetnek tizenhat csapatos a bajnokság” – tette hozzá.

És ami az esélyeket illeti, két csapat, a Tolna és a Majos kiemelkedik a mezőnyből, vélhetően kettejük között dől majd el a bajnoki cím sorsa. Számolni kell a Kölesddel és a Tamásival, amelyek képesek lehetnek beleszólni az aranycsatába, a többiek a további helyezéseket osztják majd le egymás között. Az alapszakasz 18 mérkőzésből áll majd (oda-visszavágós alapon 9 meccset játszik hazai pályán, illetve idegenben egy-egy csapat), azután pedig az első öt helyezett a felsőházban, a második öt pedig az alsóházban folytatja – ugyancsak oda-visszavágós rendszerben. 

Ez történt a csapatok háza táján
Cikó SE (9.)
Érkezett: Gábor Péter (Bátaszék SE), Gárgyán Péter, Ignácz Zoltán, Kertész József, Pusztai Károly, Szőcs Árpád (valamennyien Decs KSE), Kovács Krisztián (Bonyhád Völgység LC), Pozsár István, Zalai József (Mórágy SE), Szlama Ferenc (Bonyhád-Börzsöny SE), Árpa Balázs (Teveli Medosz SE). Távozó nem volt.
Edző: Pozsár István
Célkitűzés: 3-6. hely.

Dunaföldvár FC (8.)
Érkezett: Szalai Szabolcs (?), Tanács Miklós (Dalmand SC), Wurczinger Ádám (Holler UFC). Távozott: Buzás Tamás (Dunakömlőd SE), Schulteisz Attila (abbahagyta), Farkas Péter (Holler UFC)
Edző: Fodor Szabolcs
Célkitűzés: 1-5. hely.

Kakasd (12.)
Érkezett: Fehér Valentin, Kertész Dávid, Sebestyén Ferenc (valamennyie Bonyhád Völgység LC). Távozó nem volt.
Edző: László Józsefet Hucker Zoltán váltotta a kispadon.
Célkitűzés: 5-6. hely.

Kölesd (4.)
Érkezett: Csikó Gábor (Dunakömlőd SE), Gaál Attila, Nagy Norbert (mindketten Szedres SE), Hegedűs József, Sárközi Ferenc (mindkettő Decs KSE). Távozott: Ambrus László (Simontornyai TC), Szabó Tamás (?).
Edző: Kalmár Ferenc.
Célkitűzés: 1-3. hely.

Majos (3.)
Érkezett: Czékmány Bálint (Nagymányoki SE). Távozott: Máté Zoltán (?),
Edző: Hosnyánszki Zsolt
Célkitűzés: 1-3. hely.

Őcsény (10.)
Érkezett: Forrai Zoltán (Sióagárd SE), Gergely Csaba (Teveli Medosz SE), Martinovics Mátyás (Tolle UFC Szekszárd), Szabó Levente (Decs KSE).
Távozott: Szűcs Róbert (Németország). Edző: Boros Attila
Célkitűzés: 5-8. hely.

Szedres (6.)
Érkezett: Bérdi Zoltán (Dunakömlőd SE), Kuti Kristóf (Tolle UFC Szekszárd), Sára Csaba (Decs KSE). Távozott: Nagy Norbert (Kölesd), Gaál Attila (Kölesd SE).
Edző: Lacza József.
Célkitűzés: 1-6.

Tamási 2009 FC (5.)
Érkezett: Baranyai Dávid (Tamási Focisuli UFC), Juhász Gábor, Juhász István (mindkettő Szakály KSE), Kovács Róbert (Magyarkeszi KSE), Varga Ádám (Ozora KSE). Távozott: Bruckner Zoltán (?).
Edző: Molnár László.
Célkitűzés: 1-3. hely.

Tevel (7.)
Érkezett: Tibai Balázs (Tolle UFC Szekszárd).
Távozott: Árpa Balázs (Cikó SE), Gergely Csaba (Őcsény SK)
Edző: Ambrus Zoltán.
Célkitűzés: 1-6. hely.

Tolna VFC (2.)
Érkezett: Agócs Gábor (Paksi FC), Sümegi Balázs (Tolle UFC Szekszárd), Pesti Dávid (külföldről hazatért).
Távozott: Vizdár Zsolt (Tolle UFC Szekszárd), Uri Balázs (Gyönk), Szegfű Attila (abbahagyta)
Edző: Wiesner József
Célkitűzés: 1-3. hely.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!